Muslimska gäng kontrollerar brittiska fängelser

Jag fick ett tips här på bloggen om att BBC skriver om det ökande inflytandet av muslimska gäng i de brittiska fängelserna.

”Muslimerna driver det. Muslimerna driver fängelserna och det är ingenting vakterna kan göra åt det. För en muslim kan du säga att det är bra, men för en icke-muslim är det väldigt, väldigt dåligt”, säger en före detta fånge.

I artiklen förklarar de att muslimerna tvångkonvertera icke-muslimerna i fängelset – precis som det går till i det större perspektivet världen över – och att man tar till våld om de är ”respektlösa” mot islam.

”I början var det inte många som kände till islam. Det var inte många konvertiter. Moskén var tom, men idag styrs fängelserna oftast av muslimer”, säger han.

Enligt artiklen är 12.5% av fångarna i brittiska och walsiska fängelser muslimer och har ökat med 50% de senaste 5 åren (2008). Artikeln visar också att Storbritannien har sin beskärda del av politiskt korrekta och fega politiker och tjänstemän:

I ett uttalande sade en ”Prison Service” talesman att påståendena om muslimska gäng var ogrundade.
”Det är löjligt att påstå att något gäng ‘kontrollerar’ ett fängelse”, sade han.
Han fortsatte med att säga: ”The Prison Service” har stor erfarenhet av att hantera gängaktiviteterna och hantera fångar som bildar gäng.
”Det är viktigt att inte slå ihop säkerhetsfrågor med fångarnas religiösa identiteter.” Muslimska ungdomsgäng ”kommer att behandlas som andra gäng i samband med säkerhetsfrågor”.

Som en reflektion över svenska förhållanden påminns jag om att Muslimska Friskolan skrev om Kirsebergsanstalten i Malmö för lite över 1 år sedan, där de konstaterade att samtliga interner hade invandrarbakgrund:

På de sista åren har enligt personalen andelen invandrare ökat från att ha legat runt 85 % till att idag 2009 i stort sett vara total. […] Flera muslimer kommer med krav om anpassning när de ska be till Mecka. […]

England är ett av de länder som ligger värst till vad gäller islamiseringen. Situationen på deras fängelser är ett tydligt tecken på detta. Min gissning är att de mer regelrätta stridigheterna som brukar följa i islams fotspår, för Europas del och om man bortser från Kosovo,  kommer börja iStorbritannien.

Se även videoklippet på BBC om problemet: ”Growing fears over Muslim prison ‘gangs'”

SvD DN DN SDS SDS SDS

En reaktion på ”Muslimska gäng kontrollerar brittiska fängelser

 1. Allah skriver:

  Det är ännu värre i Am fängelser
  http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1416712/posts

  http://www.allacademic.com/meta/p_mla_apa_research_citation/0/9/9/3/8/p99381_index.html

  http://www.hvk.org/articles/0902/2.html

  Det ska finnas en bra dokumentär om det med, har för mig att det var BBC som gjort den

  Där tar man upp att man tex låter fångar som konverterat strejka. Detta slåss snabbt ner bland andra fångar, men man tillåter de muslimska fångarna strejka och ställa krav, för man vill inte provocera.

  Märkligast är väl att man ger efter för kraven. Bla så får muslimska fångar mer tid utanför sina celler, bättre mat och tillgång till att kommunicera med världen utanför fängelset mer eller mindre helt fritt. Allt annat vore kränkande?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s