Gudmundson: Sveriges Unga Muslimer bjuder in judehatare

Gudmundson uppmärksammar att Sveriges Unga Muslimer bjuder in imamen Abdullah Hakim Quick till sin årliga kongress:

Sveriges största muslimska ungdomsorganisation har bokat en ökänd predikant som huvudattraktion till sin årliga konferens. Han kallar judar ”smutsiga” och predikar att straffet för homosexualitet, som han kallar en onaturlig sjukdom, är döden.

[…]

Nu har Sveriges Unga Muslimer (SUM), som är landets största islamiska ungdomsorganisation med cirka 40 lokalavdelningar och drygt 3500 medlemmar, bokat Abdullah Hakim Quick som huvudattraktion på sin årliga konferens, som i år hålls den 2-5 april i Stockholm. Det är Nordens största muslimska ungdomskonferens, som SUM menar erbjuder ”lärorika föreläsningar” och ”stimulerande diskussioner”.

Gudmundson poängterar också att SUM anses representera en ”mittfåra” inom islam. Intressant är då att se på hur denna mittfåra beter sig. Om de är ”mittfåran” i islam är det inte speciellt svårt att inse att mittfåran är en fara för Sverige den också; de är radikala islamister som söker – i enlighet med islam – att islamisera sin omgivning. Och för detta får de våra skattepengar:

SUM tar emot statsbidrag – för 2010 har Ungdomsstyrelsen delat av 1.505.174 kronor i etablerings-, struktur- och utvecklingsbidrag. Bland målsättningarna med statsbidragen nämner Ungdomsstyrelsen att mottagarna bör ”främja barns och ungdomars demokratiska fostran” samt ”främja jämställdhet mellan könen”. Som absolut kriterium för statsbidrag nämns att mottagaren ska bedriva ”verksamhet som inte strider mot demokratins idéer”.

Pengaregnet över olika organisationer som motverkar demokrati och förspråkar kommunism, diktatur och islamism är inget nytt; årligen ges stora summor till olika extrema vänsterorganisationer samt muslimska rörelser som under täckmanteln av ”dialog”, ”kultur”, ”integration” får ut många miljoner av våra skattepengar.

2 reaktioner på ”Gudmundson: Sveriges Unga Muslimer bjuder in judehatare

 1. svensk1 skriver:

  Skrämmande att läsa på SUM’s hemsida om hur de ser på gud och det som är skrivet i koranen, de verkar på allvar tro att det är guds ord. Religiösa friskolor måste förbjudas. Det är farligt för samhället att indoktrinera unga människor i konstiga religioner. Risken är stor att de tror på sagorna även när de är vuxna.

  Hur kan en tänkande människa tro på dessa sagor?

  Islams läror baseras i grund och botten på Koranen och autentisk Sunnah. Koranen är de nedtecknade orden från Allah, eller Gud Själv, som dikterades ordagrant för Profeten Muhammad i delar, antingen vers för vers eller en grupp av verser i taget, genom ängeln Gabriel under en period av 23 år mellan år 610 och 633 e Kr. Sunnah (ibland omnämnd som hadith) avser Profeten Muhammads ord, handlingar och bekräftelser i frågor som rör betydelsen och utövandet av islam. För muslimer är hadith en form av uppenbarelse given till Profeten Muhammad, men inte ordagrant, som är fallet med Koranen. Koranen och Sunnah, om de förstås rätt och förutsättningslöst, är i grunden de tillförlitliga källorna för vilken ståndpunkt eller åsikt som helst som tillskrivs islam. (från SUM’s hemsida om Kvinnan i Islam)

 2. Bruce Lee skriver:

  Fråga: vad säger Quick och Sveriges Unga Muslimer om allt detta?

  Det finns inga kommentarer från dem allt detta handlar om. Därför kan jag inte se någon trovärdighet i det som skrivits. Det krävs att alla berörda är med och för fram sin syn på hela händelsen annars är det svårt att finna sanningen. Domstolar kan inte döma utan att få en bild av alla inblandade för annars är det ORÄTTVIST.

  Tips: Lär dig källkritik!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s