Muslimer anföll SDU i Uppsala – media mörkar

(Video längst ner)

SDU besökte idag Bolandsgymnasiet i Uppsala och blev attackerade av ett invandrargäng som hotade att ”halalslakta” dem. Detta är en kort första rapport:

Det som hände var att invandrargänget störde sig på en av våra medlemmar. Eftersom medlemmen ifråga har ett utomeuropeiskt utseende och de hotade att ”halalslakta” honom kan man tänka sig att de såg honom som ”förrädare”. Det är i alla fall ett fenomen jag stött på förut.

En annan medlem filmade hoten med sin mobilkamera och när gänget upptäckte det så blev de mer aggressiva och fysiska. Därefter gjorde våra medlemmar polisanmälan.

UNT skriver i en kort artikel att

Enligt uppgifter till Uppsalapolisen uppstod bråk mellan elever och partiets företrädare på platsen.

och SVT

Det uppstod ett bråk när Sverigedemokraterna besökte Bolandsskolan i Uppsala på onsdagen.

Bråket uppstod i samband med att partiet, tillsammans med riksdagspartiernas ungdomsförbund, besökte gymnasieskolan. En polisanmälan har nu gjorts om olaga hot och försök till misshandel.

Det är typiskt för journalisterna att utmåla offren och förövarna som ”lika goda kålsupare”. I detta fallet skriver de båda att ”bråk uppstod” som om det bara hände utan att någon egentligen startade det. Vad som hände var att aggressiva muslimer gick till attack mot en tillståndsgiven närvaro av SDU-representanter – inget annat. En avsevärt mer korrekt text skulle vara att ”SDU attackerades av invandrargäng”.

33 reaktioner på ”Muslimer anföll SDU i Uppsala – media mörkar

 1. Periskåp skriver:

  Som Uppsalabo och Sverigedemokrat är jag chokad över händelsen, demokrati och yttrandefrihet? -My ass!

  Ska bli intressant att kolla på lokala nyheter ikväll.

  PK-medias bild är nog ungefär:
  ”högerextrema bråkar med invandrare”

  Heja SD! ❤

 2. Uffe skriver:

  Trisst när det händer, dock tror jag det slår tillbaka mot förövarna själva. SD brukar inte ha någpt emot att vara politiksa martyrer och det är rimligt att anta att sympatierna växer efter ett sådant här tilltag.

 3. Lisa skriver:

  Jag går på skolan. Det var Sverigedemokraterna som tog hit press, det var dom som först provocerade en invandrarkille och när han blev arg tog dom genast fram en kamera. Det var Sverigedemokraterna som ringde polisen (två gånger trots att det stod en polisbrevid), Sverigedemokraten provocerade medvetet folk här och dom blev utkastade av lärare fyra gånger.

  Av sammanlagt 6 timmar så var det stökigt och bråkigt kanske tio min och det är det som lyfts fram. Både SVT och TV4 filmade utan tillstånd och kommer att anmälas för det.

  Det här var en så otroligt LITEN skitgrej och som provocerades fram och orsakades av Sverigedemokraterna själva och det är sjukt att det får såna här stora proportioner.

 4. Sven skriver:

  Hmm, jag kan känna igen mig i ”invandrargänget”. Om någon skulle komma till min skola och säga att alla problem i landet berodde på sådana som mig, visst skulle jag bli arg.
  Jag förstår inte hur du kan säga att media utmålar SD som lika goda kålsupare, de är väl opartiska och objektiva så vitt jag ser i artiklarna du visar här.
  Nä ni, all makt åt Tengil, vår befriare!

 5. Potatis skriver:

  Ni bör veta att Boland är fullt av nysvenskar som käftar.
  Bolands kafeteria anställer handikappade som ganska ofta blir trakaserade av dem.
  Tyvärr var SDU:s val av representanter inte heller riktigt klockren då de till ganska stor del lät som religiösa predikanter.
  Hur fan tänker man om man vill motverka religion genom att bete sig som om man vore STARKT religiös.

 6. Dennis skriver:

  Tycker det är underbart att SD kommer ut på skolorna och andra officiella institutioner landet runt, och får chans att presentera sina värderingar med de andra partierna, och att man inte längre enbart hör om ”nazistpartiet” SD, utan att folk har uppfattat partiet för vad det egentligen, det enda partiet som verkligen värnar om det svenska.

  Att kalla det för rasism tycker jag är lika idiotisk, som att kalla en arbetare för ego pga av att denna vill tjäna pengar för sin familj.

  I årets val har de ju deffinitivt min röst.

 7. Ted Ekeroth skriver:

  Sven: UNT har uppdaterat sin text lite grann men inte så att det framgår att invandrargängen attackerade dem. SVTs text är lika överslätande som tidigare, ingen ändring där. Att påstå att de är objektiva är knappast korrekt.

  Potatis: SD är inte emot religion som princip.

 8. Ted Ekeroth skriver:

  Lisa: provocerade? Genom att berätta om sin politik? Det du säger är typiskt. Det räcker med att man ”provocerar” för att det ska ursäkta en attack.

  Vidare är troligen det du menar som ”provokation” inget annat än att de berättade om SD och SDUs politik. Jag känner de flesta som var där och de är hyggliga, trevliga och lugna på alla sätt.

  Att man tar fram en kamera är inga konstigt – SD är vana att bli attackerade och väl medvetna om att då behöver man bevis i form av ljud och bild. Hade han inte attackerat hade man inte behövt filma.

  Att folk sedan ringer polisen är väl bara bra. Eller fördrar du lite handgemäng i stället? Enligt uppgifter stod de poliser som var på plats bara och såg på när de attackerades, vilket är typiskt för svensk polis idag dessvärre.

 9. Uffe skriver:

  Lisa: Det här var en så otroligt LITEN skitgrej och som provocerades fram och orsakades av Sverigedemokraterna själva

  Det är ingen liten skitgrej, det är faktiskt fråga om något av de mest allvarliga brott du kan begå i en demokrati. När de gäller angrepp på folkvalda och partifunktionärer som måste det råda en fullständig och kompromisslös nolltolerans. Annars har man ingen demokrati.

  Även om man känner sig provocerad av budskapet så får man använda sig av de demokratiska sätt som finns för att visa det.

 10. Sven skriver:

  Ted: Det handlar inte om att de attackerar folk utan varför. Är det för att de kommer från en våldskultur som vill skada Sverige? Nej. Det handlar om att de har kommit till ett land där de inte känner sig välkomna (tack vare bl.a. SD men också svenska regeringen). Detta skapar en vi dom känsla hos dem (lite som den ni försöker skapa hos svenska folket) och detta gör att de dras in i gäng och kanske kriminalitet.
  Om invandrare nu är ett problem så är det inget problem som bör lösas på SDs sätt genom att skapa vi/dom relationer mellan ”svenskar” och invandrare. Det handlar istället att ändra båda parternas synsätt på varandra och på så sätt skapa en bra integrationspolitik.

 11. Sven skriver:

  Om dessutom media skulle framställa invandrar killar som de monster ni påstår att de är så är det självklart de skulle bli så.

 12. Per skriver:

  Lisa, självklart var allt Sverigedemokraternas fel och självklart är det en LITEN skitgrej att en kille blir mordhotad och en nästan misshandlad?
  *host host*

 13. NikTorn skriver:

  Sven
  SD är knappast skyldiga till att ha skapat det vi-och-dom samhälle som finns nu. Det har riksdagspartierna lyckats väldigt bra med själva genom att förespråka ett mångkulturellt samhälle där ingen integreras och segregation blir resultatet. SD vill inkludera de som finns här i den svenska gemenskapen så gott det går och inte fortsätta med det splittrade normsystem och de motsättningar som mångkulturen skapat. Alla tjänar på det. Att vi tar in färre invandrare är också för allas bästa. Det finns inget i SD’s politik att bli upprörd över även om man kan få intrycket av att det finns det i media.

 14. Erik skriver:

  Sven: Varför invandrare kanske känner sig kränkta av Sveriges kultur (dom få gånger den faktiskt visar sig) är väl för att svenskar är så duktiga på att påstå att det bara ligger rasism och nazism i den. Matas dom med sån dynga av personer som du själv är det väl inga konstigheter.
  Tror att du bara är ytterligare en av alla dom som vill att vi ska vara rasister.

  Potatis: Du kanske borde läsa lite mer om SD?

 15. gossarblue skriver:

  Nu får det fan ta och vara nog!

  Jag anser inte att invandrarna är problemet. Utan det är alla vänstersympatisörer som tror att alla är jämlikar och tycker synd om dessa invandrare och uttalar sig om, att de blir orättvist behandlade. (Särskilt du Lisa, antagonisten mot välfärd och Sverige.)

  Vi öser miljarder över dessa invandrare.. Dessa typer på filmen ska vara glada att de får mat på bordet och får gå i skolan.
  De är inte orättvist behandlade, om det är någon grupp som är orättvist behandlade i Sverige så är det handikappade. (Men det kanske Sven och Lisa skiter i?.. För att dem yttrar sig ju aldrig. Varför dem aldrig yttrar sig är kanske för att de inte kan.)

  Det vi borde göra är att avhysa dessa bråkstakar på direkten alt. flytta dem till norrland för att sätta plant och sedan avhysa dem till deras hemland.
  Och i fortsättningen bör vi stoppa invandringen på obestämd tid tills invandrarna vi har i vårat land har blivit integrerade och bidrar till välfärd.

  Just nu finns det viktigare saker att satsa på än invandrare!

 16. Uffe skriver:

  goaasrblue: ”Just nu finns det viktigare saker att satsa på än invandrare!”

  Kanske, men det är inte mång saker. Fortsätter man att strunta i problemen så finns det risk att det blir riktigt riktigt orevligt framöver. Räkna med mer våld och fler upplopp.

 17. Sven skriver:

  NikTorn: Jag nämner om jag inte minns fel att det till stor del är riksdagspartierna som står bakom vi och dom samhället. Dock tror jag inte att SD gör det hela bättre, jag är bara emot att man skyller alla problem på en grupp (snubben som driver denna blogg verkar inte ha så mycket till övers för muslimer).
  Erik: Skylla på mångkulturen är bara rubbat. Råkar inte världens rikaste land (USA) vara en mångkultur? Skylla samhällsproblemen på en grupp känns lite 1938, om ni fattar vad jag menar.

 18. Ted Ekeroth skriver:

  Sven: och USA är ett praktexempel på hur bra mångkultur fungerar, eller? Knappast.

  Diskussionen om USA som föregångsland vad gäller mångkultur är dock lite längre än vad som ska tas i kommentarerna. Jag ksa skriva en post om det och poängtera att USA har enorma problem pga av mångkulturen. Vidare är den tidigare invandring som skedde till USA knappast att betrakta som mångkultur då det nästan uteslutande var européer som kom dit. Men jag åtekrommer med ett inlägg om det.

 19. Ted Ekeroth skriver:

  Sven: sedan ”skyller” vi inte på en ”samhällsgrupp”, vi skyller på en politiskt ideologi, en världsåskådning som likt 1938-års ideologi söker värdsherrarvälde och folkutrotning.

 20. Sven skriver:

  Ted Ekeroth: Förlåt om jag om jag råkade såra dig genom att se en koppling mellan nazisternas teori om att judarna ville ”ta över världen” och din om att muslimerna vill ta över världen (jag hoppas du gått ut grundskolan så du förstår liknelserna).
  Vad jag minns så innehöll inte Mein Kampf nån berättelser om Gud, om hur världen skapades och hur man ska vara mot sin medmänniska, vilket Koranen gör. Det är detta som gör Islam till en religion, för er som inte ser skillnaden med en ideologi.
  Och även om jag inte ser upp till USa på något sätt så måste jag erkänna att dom trotts sina klassklyftor (vilka jag antar att du syftade på med ”problem”) är det mest framgångsrika landet i världen.
  Ni måste komma ihåg att kulturer bara är illusioner bakom vilka vi alla är lika (jag vet, jag låter som en hippie). Det är efter vilka vi är och inte efter vilken kultur vi tillhör som vi ska dömas.

 21. Ted Ekeroth skriver:

  Bara för att det finns osanningar och lögner betyder det inte att det inte finns sanningar.

  Det är uppenbart var islam står i den frågan, det är ingen hemlighet. Det står skrivet i Koranen och förespråkades av Muhammed som är muslimernas främsta förebild. Läs på lite om historia och teologi så kanske du lär dig något. Se dig om i dagens värld – muslimer på nästan alla kontinenter kämpar pch slåss för samma sak.

  Det spelar ingen roll om Mein Kampf innehöll berättelser om ”Gud”, det är irrelevant. Man får inte ett ”frikort” från kritik bara för att man kallar sig en religion. Så ifall Hitler skulle åberopat en högre makt (”gud”) – skulle det då vara en religion och inte en politisk ideologi? Knappast.

  ISlam är politik. Det definierar allt i livet, lagar, krig, regler, samhällsordning – allt! Det är onekligen en politisk rörelse. Deras ”Führer” är Allah via Muhammed och syftet är detsamma och lika uttalat. Du behöver bara lära dig mer om islam för att inse detta.

  Kulturer är inte illusioner på något sätt, det definierar människor och sätter den i ett sammanhang. ”Clash of civilizations” av Huntington går igenom ämner om kulturer och civilisationer på ett mkt grundlig och bra sätt ifall du har lust att läsa mer om det.

 22. Erik skriver:

  Sven: Jag vet inte vart du har fått för dig att USA är en av världens rikaste länder, för det är det verkligen inte.
  Du kanske har hört om hur många luffare/svartjobbare och arbetslösa det finns i USA men det är helt klart fler än i Sverige, nog för att dom har en större folkmängd men ska man se det procentligt så ligger vi i Sverige före stort.

  Ska man se vilka länder som är rikast osv är det länder med en Nationalstat.

  Skylla på en samhällsgrupp? När gjorde vi det?

 23. Sven skriver:

  Ted Ekeroth: Ja, om Hitler hade kallat sig för profet så hade nazismen varit en religion, så fungerar det. Om inte skulle det nog gå att kalla alla religioner för politiska ideologier.
  I vår bibel står det att ett av målen med kristendomen är att alla ska vara kristna, kristna är dessutom utspridda alla kontinenter och har en hel del rubbade åsikter. Dessutom har kristendomen dubbelt så många anhängare som resten som till exempel Islam som kommer på andra plats. Gör detta oss till en ond monsterideologi som är ett hot mot demokratin? Nej.
  När det kommer till kulturer är jag villig att ta tillbaka det jag sa om att kulturer är illusioner. Det handlar istället om förståelse av andra kulturer som avgör hur bra ett samhälle kommer fungera och detta uppnår vi inte genom nationalstater utan genom mångkultur.
  Erik: Världens rikaste länder är enligt alla källor jag kan komma åt är 1:USA 2:Japan 3: Tyskland. Japan är den enda riktiga nationalstat i toppen medan både Tyskland (med massa turkar) och USA är multikuturer. Om ni har annan objektiv och opartisk fakta på denna front så länka!

 24. Ted Ekeroth skriver:

  Tack Sven, för atttdu erkänner att det räcker att åberopa en ”profet” eller gud så är man en religion. Då är frågan – vad skiljer dem åt i så fall? Även om det är en religion (för att man hänvisar till gud/gudar/profeter etc) utesluter det inte att det är en politiskt rörelse. Man måste titta på innehållet Sven, något du verkar ignorera. Åsikter är åsikter. Innehållet och komponenterna samt inställningen till omvärlden är densamma i islam som t.ex. nazismen.

  Dina kommentarer om Tyskland och USA är för roliga. Tror du att det var turkarna som gjorde Tyskland till en rik stat, en framgång? Vilket skämt. Turkarna har kommit till Tyskland de senaste ca 20 åren, precis som de flesta muslimer i Europa. Att påstå att Tyskland är ett bevis på att en mångkulturell stat fungerar är att ignorera verkligheten och när Tyskland byggde sin framgång. Bara för att de blivit invaderade på senare tid betyder det inte att det är orsaken till deras framgång. De kommer däremot bli orsaken till deras undergång.

  Men som sagt – jag återkommer med ett inlägg om detta snart hoppas jag =)

 25. Uffe skriver:

  Ted och Sven

  Tack och lov finns det i Sverige lagar och förordningar som som kan hjälpa er lösa tvisten.
  .
  Ur Lagen om Trossamfund

  2 § Med trossamfund avses i denna lag en gemenskap för religiös
  verksamhet, i vilken det ingår att anordna gudstjänst.

  Det endra kravet i Sverige är alltså en gudtjänst, då kan man registrera sig som trossamfund och blir därmed på byråkratsvenska en religion.

  Vi kan utgå från att Islam (i fera varianter) är registrerat på detta vis emedan vi kan utgå från att nassarna inte är det.

  Tänk va bra att vi har förårdningar som kan bidra till att bringa ordning i förvirringen 🙂

 26. Ted Ekeroth skriver:

  UFfe: som tur är har det inte ett smack med vad svensk lag säger om vad som är ett trossamfund och vad som inte är det =)

  Poängen är osm jag skrev: åsikter är åsikter. Även om det är en religion (eller sekt eller nåt annat) utesluter det inte att man också kan definiera det som en politisk rörelse. Att det islam är politik borde vara utom rimligt tvivel för alla de som har bara liute info om islam.

 27. Sven skriver:

  Tack Uffe för att du stiger ner till våran låga nivå och bringar lite klarhet i vår debatt!

 28. Sven skriver:

  Fundamentalistisk islamism skulle jag vilja kalla en politisk rörelse men inte ”genomsnittsislam”. om du anser att 1,3miljarder muslimers enda mål är att omkull kasta västvärlden så skulle de ha gjort det för länge sen och vi skulle ha varit körda.
  Dock så är det bara en liten promille av dessa som verkligen vill väst något ont.

 29. Stefan skriver:

  Sven: Ingen påstår att ”1,3miljarder muslimers enda mål är att omkull kasta västvärlden” så lägg ner din halmgubbeargumentation. En promille extremister har dock ett enormt mycket större inflytande om 1,3 miljarder är muslimer än om de vore ensamma. De undersökningar som hittils gjorts i västvärlden om andelen muslimer som kan tänka sig att rösta fram islamister, skulle önska sig sharialagar osv, har inte resulterat i några uppmuntrande siffror precis. Empiriska belägg för vad som händer när muslimer blir i majoritet i ett land finns det gott om runtom i världen. Någon islamistisk demokrati har hittils inte skådats, lika lite som någon kommunistisk eller fascistisk sådan. Teorier som maktjudar som styr världen genom ZOG är konspirationsteorier som är lätta att avfärda, och därför inte jämförbara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s