SVT, Sabuni, Madon om medias tysthet vad gäller invandrarvåld – Sabuni vet inte läget i landet

SVT tar faktiskt upp debatten om de hot och våldshandlingar som kommer från invandrare och ställer frågan om journalister och politiker är fega och inte vågar ta i frågan om det är invandrare som är problemet.

Nyamko Sabuni och Sakine Madon är med efter inslaget. Madon påpekar korrekt det de flesta svenskar vet – att rasistiska brott utförda av invandrare mot svenskar sällan tas på allvar och aldrig identifieras som ett problem eftersom det anses att ”invandrare inte kan vara förövare”. Hon säger också att journalisterna ”inte vågar” ta upp denna sak.

Det påpekas också att det aldrig någonsin skett att en invandrare dömts för ”hatbrott” eller diskriminering mot svenskar vilket förstås har sin förklaring i att politiker medvetet gjort lagen så att svenskar inte ska ha samma skydd som invandrare.

Nyamko Sabuni gör det dock tydligt att hon inte vet vad som händer i Sverige, hon vet inte hur situationen ”på gatan” ser ut. Programledaren frågar 14.00 min in i inslaget om Sabuni visste om läget i t.ex. Malmö och Södertälje och Sabuni svarar:

Ja, jag vet ju det nu när journalisterna meddelar att det är så, men det är ingen rapport jag fått från polisen eller från Malmös politiker…

Detta är ett problem med politikereliten, vår nya elit: de vet inte hur läget är, de har ingen kunskap eller kännedom om vad mångkulturen gör med ett land och de har absolut ingen kunskap i islam och dess syn på judar och andra icke-muslimer. Politikerna är avskärmade från folket och det måste ändras.

I inslaget som föregick diskussionen fick en kock på Judiska Församlingen i Malmö uttala sig. Han gör det den judiska gruppen alltid verkar göra – inte tala klarspråk. Ofta har jag sett och hört företrädare för församlingarna eller judar i allmänhet fega ur diskussionen och säga som det är – judehatet är inte en liten klick inom den muslimska gruppen, den är utbredd och väletablerad och det är anledningen till att deras anti-judiska aktiviteter är såpass intensiv.

Att tro att det bara är ett fåtal som gör tillvaron för alla judar i Malmö såpass illa som den är att vara naiv och dum.

SVD DN DN SDS SDS

4 reaktioner på ”SVT, Sabuni, Madon om medias tysthet vad gäller invandrarvåld – Sabuni vet inte läget i landet

 1. Henrik skriver:

  Är du förvånad, Ted? Sabuni va ju trots allt integrationsministern som inte hade någon insikt i hur många Sverige tagit emot 2008 när hon mötte Nalin Pekgul i Debatt.

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Förvånad? Knappast. Jag är fullt medveten om situationen i Sverige…

 3. svensk1 skriver:

  Du skriver mycket bra och tydligt Ted. Jag hoppas att du ställer upp som riksdagskandidat för SD och får föra min talan i riksdagen. Nyamko är ett skämt som flyttat till Östermalm och tror hon är nåt. Ut med henne till Rinkeby så hon får känna på sin egen politik. Låt henne åka kollektivt med SL till riksdagen varje dag och se hur trevligt det är.

 4. Alex skriver:

  Ted är du säker på att det är fel på invandrare och inte den misslyckade politiken som används idag? Alla tror jag vi kan hålla med om att det finns både goda och dåliga svenskar och lika så finns det goda och dåliga invandrare men som du nämner är skyddslagarna extremt töntiga när det kommer till andra religioner (speciellt religioner). Om invandrare likaså svenskar döms rakt efter samma lag utan massa tönterier beroende på vart man kommer ifrån så borde ju också glappet mellan våra skilda kulturer minska?

  Jag har en teori och om du har tid o lust kommentera: om att ifall vi skulle börja ställa krav på folk som flyttar hit (som t.ex danmark har med språk och historia kunskap krävs för medborgarskap) så borde ju det även bidra till en högre standard för folket som bor här och vi kan ju på så vis kommer ju folket i allmänhet klara sig bättre både socialt och med karriärer (sen att det finns rövhål det är ju självklart men det är därför vi har polis (när vi slutar mesa oss)). Ifall alla samhälls grupper klarar sig bättre så kommer vi väl även se en förbättring i ekonomin, minskad mängd hatbrott och även en större förståelse och kunskap av den svenska kulturen då människor inte isolerar sig i ”förorter” osv som dom blir placerade i dagens samhälle för jag tror många känner sig utanför och därför så håller man ”till sina egna” och där igenom så får vi dessa extrema kulturkrockar.
  Så summering: En korrigerad politik angående hanteringen av invandrar frågor kan leda till ett bättre samhälle?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s