Moskén i Malmö har kopplingar till Libyens säkerhetstjänst

Islam in Europe tipsar om Sveriges Radio text om att Islamic Center i Malmö har kopplingar till den libyska säkerhetstjänsten:

Den libyska organisationen World Islamic Call Society som äger den stora moskén i Malmö har enligt uppgifter i Holland kopplingar till den libyska säkerhetstjänsten. En av personerna i Islamic Centers styrelse har pekats ut som underrättelseofficer av holländska myndigheter.

Sedan sommaren 2008 ägs den stora moskén vid Ögårdsparken i Malmö av den libyska organisationen World Islamic Call Society. Det blev lösningen för Islamic Center som efter branden 2003 och återuppbyggnaden fick ekonomiska problem. […]

Bejzat Becirov har en lång relation med World Islamic Call Society som skänkte de 1,4 miljoner som krävdes när tomten för moskébygget köptes loss från Malmö kommun 1983.

World Islamic Call Society är skapat av den libyska diktatorn Kadaffi och finansieras av Libyen. En av organisationens företrädare i Holland, imamen Hadi, utvisades efter att AIVD (holländska säkerhetstjänsten) påpekat att han egentligen varit en lybisk spion. Hadi ansågs vara en ”liberal muslim” och hade tydligen goda kontakter med politiker och andra ledare.

Det är intressant hur många ”liberala muslimer” som sedan visar sig inte vara speciellt liberala. Muhammed Omar är ett ganska komiskt exempel. I Oslo demonstrerade 1000 muslimska taxichaufförer (av ca 1800 taxibilar i Oslo) mot Muhammed-bilder i en tidning och i Danmark stödde ca 25% ”islamismen” som man vill kalla det.

Det hela är ganska talande anser jag. Islam är politik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s