Dubbelmoralen och hyckleriet visar sig när judar kan anklagas

Dubbelmoralen och världens avsky mot judar manifesterar sig tydligt i samband med att någon avrättade mördaren Mahmoud al-Mabhouh.

Denna ledare summerar hyckleriet och den vidriga anti-judiska inställning som ligger till grund för den bisarra och ganska sjuka diskussion som uppstått efter mordet på terroristen. Översättningen är gjord med Google Translate och lite manuella ändringar.

Den falsk-pass-historien förnekar Israels rätt att agera mot dem som försöker förstöra den.

För genomsnittliga israeler, medlemmar av den tysta majoriteten (till skillnad från landets tjattrande elit), är det falska-pass-uppståendelsen utomlands bara ett marginellt inslag i det internationella samfundets absurda teater.

I denna globala burlesk allt kan vändas upp och ned. Lögnen beviljas jämbördig status med sanning och uppenbara påhitt tar ofta överhanden och paraderas som fakta. Värdena blir nedvärderade. Gott och ont är utbytbara. Anything goes.

I denna miljö av intellektuell anarki, står Israels existentiella kamp ingen chans att få något som ens vagt liknar en rättvis rättegång.

Fallet med ”terror-Kingpin” Mahmoud al-Mabhouh är lärorikt. Efter att hans kropp hittades i ett hotell i Dubai, skröt hans egen son, Abdel-Rauf, på TV om att den nyss avlidna ”kämpade mot judarna, attackerade judarna, kidnappade och dödade israeler. Han utrustade och sände självmordsbombare.’ ‘Detta gjorde uppenbarligen honom till ett föremål för beundran. Döda judar är ett ädelt mål, att vara stolt över, något att vörda.

Mabhouh medgrundare Hamas militära gren och Hamas förklarade krig mot Israel. Han var själv erkänd mördare.

Förra året skröt han på al-Jazeera om hans personliga skuld i de två kidnappningar och morden 1989 på de israeliska soldaterna Avi Sasportas och Ilan Sa’adon.

Han talade gillande om smugglingen av tusentals iranska missiler in i Gaza som gjorts enbart för att göra livet på israeliska civila helvetiskt i landets centrum, inklusive Tel Aviv.

Så när israelerna pekar Mabhouhs blodiga historia, är det inte bara deras partiska ”say so”. Det är knappast ett ogrundat påstående eller en ursäkt för att rättfärdiga mordet.

Vana och uppgivna som israelerna är till världens dubbelmoral, tittar de ändå med förnyad förvåning då Mabhouh misstänkta mördare ställs på Interpols efterlysningslista, där Mabhouh själv aldrig fanns – trots blod på hans händer. Har någon förresten brytt sig om att fråga vilket pass Mabhouh färdades under och varför han tilläts komma in Dubai på ett vapensmugglingsuppdrag?

Författaren slår verkligen huvudet på spiken – dubbelmoralen i detta fall (och många andra) kan inte förklaras på annat sätt än att judarna kan anklagas eller kan misstänkas vara inblandade. Hade man inte kunnat misstänka Israel hade det inte blivit så mycket liv av det. Hon fortsätter:

Men låt oss anta, för argumentets skull, att det var Israels Mossad som fick sin man. Trots detta är inte det ”rättfärdiga handvridande” om passförfalksningen en smula överdriven och mer än lite hycklande? Finns det ärligt talat ett enda land vars agenter inte tar till med falska handlingar?

Eller är det så att vissa regler gäller för alla andra nationer, men andra åläggs det belägrade och existentiellt hotade Israel? Give us a break.

Det är vidrigt att se hur världens jude behandlas i media och av rädda politiker.

SDS SVD DN DN SVD

6 reaktioner på ”Dubbelmoralen och hyckleriet visar sig när judar kan anklagas

 1. Uffe skriver:

  Att de finns de som försvarar dödspatruller visar bara vilken sinnesjuk värld vi lever i.

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Din kommentar visar tydligt på hur relativismen omöjliggör ett rimligt försvar mot de som ämnar att utplåna en.

  Mannen som blev avrättad var alltså en massmördare, terrorist vars syfte och livsmål var att döda judar. Liknelser kan med lätthet göras med andra massmordsideologier och deras företrädare. Att påstå att ett sådant mord inte är försvarbart är samma sak som att säga att man inte längre får döda de som aktivt försöker döda dig, dina medborgare eller familj. Det är bisarrt. Med det resonemanget har man avsagt sig all rätt till försvar.

 3. svensk1 skriver:

  Hej,
  jäklar vad folk är sura på varandra. Tänk om de försökte jobba och skapa något vettigt istället.

 4. Uffe skriver:

  Det kommer en ny i morgon och sprialen fortsätter nedåt, och du hjälper till med det.

 5. z999 skriver:

  Uffe, det bästa är alltså att strunta i allting? Det kanske det är när man sitter vid sidan av och inte drabbas av det?

 6. Uffe skriver:

  Inte alls, det bästa är alltid att konfrontera problem och det sämsta är alltid att inte göra någonting. Men när de som skall vara de goda krafterna i världen tar till lönnmord och dödspatruller för att lösa sina problem så tvingas man inse att gränsen för vad som är etiskt riktigt flyttas igen.

  Eller som jag skrev ovan, sprialen mot oundviklig undergång fortsätter nedåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s