Son till grundare av Hamas: Israel bryr sig

Uppdatering 2010-03-08:
Videoklipp där den fd Hamas-mannen pratar om islam och Hamas kan nu ses längst ner.
———

I en artikel i vänsterorienterade Haaretz beskriver man där en före detta Hamas-ledare under lång tid varit agent för Israel och genom sin roll i Hamas lyckats avvärja många terrordåd, mord och massakrer som planerades av Hamas.

Agenten, som var son till en ledande Hamas-medlem, arbetade för Shin Bet sedan 1996 och var den mest pålitliga informatören som Israel hade. Han konverterade till kristendomen 2007 och flydde till USA där han nu bor. Han citeras i artiklen och vad han säger är relevant för alla de som anklagar Israel för att behandla araberna illa:

”Hamas kan inte göra fred med Israel. Det är mot vad deras Gud säger. Det är omöjligt att skapa fred med otrogna, endast vapenstillestånd, och ingen vet det bättre än jag. Det är Hamas ledarskap som är ansvariga för att palestinier dödas, inte israeler” sa han. ”Palestinier! De tvekar inte på att massakrera människor i deras moskéer eller att kasta folk från 15e eller 17e våningen, som de gjorde under Gaza-kuppen. Israelerna gör aldrig sådana saker. Jag kan med säkerhet säga att israelerna bryr sig mer om palestinierna än vad Hamas och Fatahs ledarskap gör.”

Video från ett framträdande i Fox News:

En reaktion på ”Son till grundare av Hamas: Israel bryr sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s