”Israel dödade 30 civila”

Ja, så hade titeln varit om Israel skulle göra ett sådant tragiskt misstag, men nu var det inte Israel som gjorde det utan NATO.

Hade Israel gjort det hade svenska medier varit överfulla av fördömanden om krigsförbrytelser och bojkottkrav. FN:s säkerhetsråd hade sammankallats för att fördöma och alla möjliga organisationer världen över hade krävt både den enda och andra åtgärden mot Israel. Men när motsvarande tragedi inträffar i Afghanistan, då bussar med civila, inkl. kvinnor och barn, sprängs, så blir det på sin höjd en notis med långa ursäktande citat från NATO. Nyhetsrubriken i DN är ”Över 30 civila dödades i Natoanfall”; passivt och inga krigsrubriker.

Det är uppenbart att svensk media och svenska politiker behandlar Israel helt annorlunda från övriga stater och aktörer. Det gäller egentligen inte bara svenska förhållanden utan i allra högsta grad även Europa, USA och världen i stort. Ta bara Hamas angrepp från Gaza, som pågick i många år, och se efter  hur många som brydde sig om det. Ingen. När de uppmanar till att mörda judar för att de är judar är det ingen som reagerar, trots mängder av bevis och information om detta. Men när Israel reagerar på tusentals raketangrepp, då blir det liv i luckan. Inte heller lägger de märke till att under rådande strid ser Israel till att skeppa in mängder med mat och förnödenheter – rakt in till fienden. Det finns ingen motsvarighet någonsin med en liknande gest.

DN SvD

6 reaktioner på ””Israel dödade 30 civila”

 1. Jonathan Ashauer skriver:

  Israel skördar det som de för länge sedan har sått. Förtrycker man ett folk tillräckligt länge kommer de när de får möjlighet att slå tillbaka. Miljontals palestinier han fått bo i ett område lika stort som Gotland eller var det mindre? OM du fick ditt hus, dina olivlunder som varit familjeägda i hundratals år skövlade, om dina barn blev skadade, dödade av så kallade ”gummikulor”, kan jag inte tänka mej annat än att du skulle slå tillbaka så hårt du kunde. Åven om de som du slogs mot, de som hade invaderat ditt land, var ett folk som hade en av världens bästa arméer samt hade tillgång till kärnvapen m.m.

  Jonathan Ashauer

 2. Jonathan Ashauer skriver:

  Israel skördar det som de för länge sedan har sått. Förtrycker man ett folk tillräckligt länge kommer de när de får möjlighet att slå tillbaka. Miljontals palestinier han fått bo i ett område lika stort som Gotland eller var det mindre? OM du fick ditt hus, dina olivlunder som varit familjeägda i hundratals år skövlade, om dina barn blev skadade, dödade av så kallade ”gummikulor”, kan jag inte tänka mej annat än att du skulle slå tillbaka så hårt du kunde. Åven om de som du slogs mot, de som hade invaderat ditt land, var ett folk som hade en av världens bästa arméer samt hade tillgång till kärnvapen m.m.

 3. Ted Ekeroth skriver:

  Problemet är att alla dina påstående är falska. det finns ett antal blogginlägg här om det och en del andra texter jag skrivit om ämnet.
  Kort sagt: araberna invaderade israel 1948 och ockuperade det som idag kallas Västbanken och Gaza. De försökte igen 1967. Det handlar om muslimsk imperialism – det handlar inte om mark. Muslimerna vill erövra Israel och driva ut judarna, precis samma mål de haft hela tiden. De sk palestinierna är en ursäkt, ett lögn som blivit ett politiskt slagträ. Innan 1960-talet hade ingen hört talas om ”palestinier” som de är idag, dvs araber. Innan kallades även judar för ”palestinier”, kristna likaså, druser och araber vilket visar att det innan 60-talet inte fanns en så kallat ”palestinskt folk”. Detta tillkom senare.

  Nej, aggressionen var och förbli initierat och bibehållit av muslimerna som, precis som på många andra platser i världen, gör allt de kan för att islamisera sin omgivning.

 4. Jonathan Ashauer skriver:

  Jag förstår inte ditt svar/påstående. Det som du skriver har inget att göra med det som jag skrev. Det jag skrev om är lägget idag och det kan du inte förneka. När det gäller det som du skriver om alltså historien bakom Israels tillblivelse skulle vi kunna skriva om länge. Vi har olika åsikter och de skulle inte förändras genom att debattera om det, här. Fel har begåtts på båda sidor men nu är det dags att sluta fred med varandra. Israel har makt övertaget. De har inget att förlora genom att sträcka ut handen och säga ”Nu måste vi på alvar göra nåt så att det blir fred oss emellan.” Precis som i Nord Irland, det går att lösa stridheter mellan 2 fraktioner. Men att försöka tvinga fram fred med hot går inte. Folket från Mellan Östern är stolta. Förnedrar de och det kommer aldrig att fungera. Det är märkligt att inte ens USA med all sina experter i Pentagon inte har förstått detta. NU har jag skrivit mycket. Nu får det duger för denna gång. Gud välsignar dej Jonathan

 5. Ted Ekeroth skriver:

  Det jag skrev har allt med saken att göra, och jag kan förneka det du skrev utan problem.

  De har sträckt ut handen många gånger, men får alltid samma svar och reaktion och anledningen är hur islam ser på fred med ”otrogna”, speciellt judar. Israel har erbjudit araberna en stat upprepade gånger, men de är inte intresserad av det för det handlar inte om en ”palestinsk stat”. Det handlar om att radera Israel i enlighet med islams föreställning om Dar al Harb (Krigets Land).

  Sedan finns det mycket information om hur mkt Israel hjälper araberna där, med sjukvård, vatten, elektricitet, förnödenheter (under rådande krig) etc.

  ”Först och främst: tusentals Hamasraketer, missiler och granatattacker föregick och föranledde att ekonomiska sanktioner genomfördes av Israel.2 Trots detta faktum, som nyligen försvars­departementets rapport visar, har den humanitära hjälpen till Gaza ökat med nästan 900 procent 2009 jämfört med 2008”

  Rekommenderar den långa posten här:
  http://israelisverige.info/2010/01/23/amnestys-antisemitiska-adra-allt-starkare/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s