TT försöker byta ämne

Under de senaste dagarna har alla med någorlunda konspiratoriskt sinne kunnat märka hur TT upprepade gånger skrivit om direkt oviktiga saker från Mellanöstern, just när andra större och mer obekväma nyheter kommer från regionen.

Häromdagen skrev TT (för andra gången på några veckor) om den egentligen helt oviktiga rättegången mot en israelisk sektledare. Det var samtidigt som en stor sex- och korruptionsskandal med stora politiska konsekvenser sprack i den palestinska mynigheten vilken har rapporterats i prakiskt taget hela arabvärlden.

Idag väljer TT att skriva att en tidning i Kuwait och distributör fått böter för att tidningen International Herald Tribune publicerat en pro-israelisk annons. Detta samtidigt som nyheten kommit om att Hamas har gripit och fängslat en brittisk journalist på helt lösa grunder.

Alltid när man läser en fullständigt irrelevant oviktig nonsensnyhet från Mellanöstern, ska man gå in och kolla det internationella nyhetsflödet från mellanöstern. Då hittar man nästan alltid en viktig nyhet som sätter kritisk fokus på araberna och arabvärlden, som TT antagligen inte vill uppmärksamma.

FiM om Hamas arrestering av en utländsk journalist
SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s