Muslim stannar bus för att be

Jag läser på Telegraph om hur en muslimsk busschaufför stannade bussen, vecklade ut sin bönematta och började be. Passagerarna kunde inte lämna bussen då dörrarna var stängda. De fick stilla sitta på sina platser och vänta tills han hade bett klart. Enligt artikeln var detta inte det enda fallet av muslimsk nonchalans.

Vi lär se mer av detta. Snart på en buss nära dig…

2 reaktioner på ”Muslim stannar bus för att be

 1. Uffe skriver:

  Jag kan berätta en annan rolig historia som är helt äktsvensk.

  Min äktsvenske bekante arbetade som busschaufför åt Skånetrafiken. Vid ett tillfälle hade han lite brottom med sin buss, som var full med passagerare, att han körde lite extra fort. Det skulle han inte ha gjort. På samma gata hade nämligen Polisen en hastighetskontroll och bussen blev således invinkad. Passagerarna fick glatt sitta kvar medan min bekante fick kliva ur bussen och mottaga sin hastighetsbot.

  Fram för fler genuint svenska beteenden i kollektivtrafiken! (Ja, det var ironiskt)

  Ibland tycker jag du gör dig otjänsten att förlöjliga islamdebatten, jag tror inte det gynnar dig i längden. Det finns massor med verkliga problem som saknar seriös bevakning i media, jbba på med dem istället, är mitt råd.

  För att berätta hela historien så var det en nyanställd somalier som inte kände till att det, enligt den lokala mosken, är helt ok att vänta med bönen tills dess arbetet så tillåter.

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Du missar poängen. För det första är jag tveksam till vad moskén säger till media när de ringer. Det är klart att de kommer försöka anpassa sig lite.

  Men den viktiga poängen är att muslimer, ju fler de blir, kommer att i allt större utsträckning genomföra denna typen av handling och de kommer också kräva det i allt större utsträckning. Det är ett tecken, som visar på vad som komma skall.

  Man kan ju närmast anknyta till de muslimska protesterna i Oslo nyligen. Inte samma sak, men en viss tendens kan utan tvekan hittas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s