M-politiker: skrota SIDA

Newsmill skriver Mats Sander att SIDA borde avvecklas och ersättas med något som har vettigare prioriteringar. Jag håller med, vilket jag också pratade om på SD:s landsdagar 2009.

SIDA är en ineffektiv organisation som ofta slösar bort pengar på idiotiska projekt. Ofta hamnar svenska skattepengar hos någon diktator eller terrororganisation, i andra fall försvinner de bort på ”representation” och svindel som uppdagats då och då. DN har en artikel som radar upp några av fallen.

Det jag anser vara värre än allt detta är att SIDA:s verksamhet ofta är politiskt motiverad och det är huvudsakligen Israel-relaterat – SIDA ger stora summor till olika anti-israeliska organisationer både inom och utanför Israel vars syfte är att demonisera och smutskasta Israel. Pengar hamnar även i terroristerna fickor under täckmanteln av ”humanitärt bistånd”. Rolf Carlman, chef för SIDA:s verksamhet i de omtvistade områdena, sa följande som svar på den kritik som NGO Monitor framförde i höstas:

Men om man anser att kritik som bygger på folkrätten och Genèvekonventionen är anti-israelisk, då är det svårt att ha en dialog.

Här ser man tydligt att SIDA tagit politisk ställning mot Israel då Carlman påstår att den ”kritik” som kommer från de organisationer som får stöd av SIDA är legitim och i enligthet med folkrätten och Genènvekonventionen, vilket visar hur lite Carlman faktiskt vet om folkrätten. Kort sagt gäller Genevekonventionen endast de som också respekterar densamma och rättar sig efter de regler som föreskrivs i konventionen, vilket de arabiska terroristerna inte gör. Men fakta bekymrar inte Carlman.

På SIDA:s webbsida kan man läsa följande:

Målen i PRDP kräver framgångar i fredsprocessen och att Israels ockupationspolitik lättar. […]

Återigen kategoriskt ställningstagane för den arabiska sidan, utan reflektioner om hur mycket Israel faktiskt bistår araberna på Västbanken och Gaza. Inga tankar om att samtliga arabiska företrädare haft och har som mål att utplåna Israel.

När man tittar på landfakta anger de att befolkningen som bor där är ”palestinska a araber; minoritet av judar (bosättare)”. Överallt där judar nämns är de noggranna med att kalla dem för ”bosättare”, trots att judar levt i området i tusentals år. Araberna intog områdena i anfallskriget 1948, som de sedan förlorade till Israel 1967 efter ett misslyckat krig från deras sida. Araberna är i så fall lika mycket bosättare som judarna, men det bryr sig inte SIDA om.

Vidare, kan man läsa under ”Lär känna Västbanken och Gaza” att:

De flesta palestinier i Gaza är flyktingar från kriget som följde då Israel bildades 1948.

SIDA helt går på den unika definition av ”flykting” som endast dessa araber har. UNRWA – FN:s så kallade flyktingorgan för palestinier – definierar en ”palestinsk flykting” som en arab som bodde Israel mellan 1946-1948 och som flydde under det krig som araberna initierade. Men även dessa flyktingars barn, barnbarn, barnbarnsbarn etc räknas som flyktingar av UNRWA vilket är helt unikt – ingen annanstans kan flyktingstatusen gå i arv, det gäller bara de så kallade ”palestinska flyktingarna”.

SIDA bör avvecklas och  avpolitiseras och samordnas mer med våra militära insatser för att få en betydligt mer effektiv och ärlig biståndspolitik.

En reaktion på ”M-politiker: skrota SIDA

  1. robban skriver:

    unrwa existerar enbart för dessa evighetsflykingar så de har inget intresse i att lösa deras situation. tror till och med att de är den största arbetsgivaren i gaza. i förlängningen så kan samma resonemang appliceras på SIDA, de har inte heller något behov att lösa någoting utan de måste ju ha kvar eländena på de platser de är involverade. att lägga ner sida och stoppa all form av bidrag i dess nuvarande form är bara en positiv lösning och ska bidrag ges till projekt så skall den vara villkorad och adminstrerad av folk som inte har personlig vinning av att det håller på för evigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s