Reepalu: ”Olyckligt att de använde israeliska flaggor”

I dagens Sydsvenskan (PDF) fortsätter följetången om Ilmar Reepalus anti-israeliska engagemang. Han försöker slingra sig lite mer denna gången, men tonen är densamma.

När han kommenterar den pro-israeliska fredsmanifestationen som ägde rum för 1 år sedan säger han att

Det var olyckligt att de använde israeliska flaggor.

Det finns en nation vars flagga man tydligen inte får ha i Malmö – Israels. Det är OK med Hamas- och Hizbollahflaggor. Det är ok med ”palestiniernas” flagga. Men inte judarnas.

SDS

5 reaktioner på ”Reepalu: ”Olyckligt att de använde israeliska flaggor”

 1. z999 skriver:

  Det var verkligen en fröjd att läsa dina kommentarer till intervjun med Ilmar Reepalu. Du missade kanske att Ilmar citerade (nästan) mein kampf när han sa ”Israel har skapat en varböld”. I mein kampf säger Hitler att judarna är en varböld i samhället. En slump?
  Att judarna flyr Malmö ger mig en känsla av upprepning av kristallnatten. Tycker judiska församlingen något annat?

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Judiska Församlingen anser inte att muslimerna är problemet, eller att islam är problemet. Inte officiellt i alla fall. Det vore ju på tok för icke-PK och ”rasistiskt”.

  De gillar att prata om antisemitism, men de gillar inte alls att prata om varifrån det kommer. De är för PK för det.

 3. z999 skriver:

  Det är ju ytterst tragiskt Ted. Judiska församlingen ska ju vara ett stöd för judarna. Å andra sidan har jag alltid retat mig på att Israel alltid har varit så överkänsliga för vad vissa opinioner i västvärlden tycker, även när Israel har haft 100% rätt rent moraliskt. Jag kan ha förståelse för försiktighet och att man är rädd för att skapa ett nytt judehat i Europa, speciellt de judar i församlingen som kanske var med på den hårda tiden. Men när Ilmar Reepalu uttalar sig som han gör så bör de tänka på om det inte är hög tid att reagera.

 4. z999 skriver:

  Jag la in bannern på min blogg.Det går förresten inte att lägga in den som gadget så jag la in den direkt genom att redigera html:en (blogspot). Jag såg din artikel på newsmill och såg Fredrik Malms kommentar om ”bevis” för nazism inom som jag gärna skulle vilja kommentera men i kommentarsfältet på newsmill så drunknar den väl bara.

  Fredrik Malm kommenterar uniformsförbudet inom SD under engelbrektsmarschen, ett mycket bra ställningstagande av SD. Men Malm ljuger när han påstår att det gällde SS-uniformer, det handlade om att SD inte ville ha folk med typisk uniformsliknande skinheadsklädsel. Ordet uniform användes därför att alla bar samma typ av klädsel. Malm själv hade inga problem med att för 2 år sedan demonstrera tillsammans med AFA i gay pride. Gay Pride arrangörerna är lite mer noga än Fredrik Malm och stängde av afa året efter, Malm ansåg att det inte ens var något att kommentera. Nazister som Malm nämner har lämnat SD friviligt och har själva sagt att de ångrade att de gick med alls och att SD inte var något för dom. Orsaken till att dom gick med är att media enhälligt kallade SD för nazister och tyvärr så trodde dom på media. SD hade redan då antagit en antinazistisk profil.

 5. z999 skriver:

  Tog bort bannern tillfälligt eftersom den täckte över en viktig länk. Men det ska jag fixa. Jag kommer att lämna tips till andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s