Josephi om mig, Kent och SD

Kent kommer snart skicka in en artikel till Newsmill som svar på Negar Josephis inlägg på Newsmill idag, men jag tänkte göra ett par snabba kommentarer.

För det första heter fonden ”anti-islamiseringsfonden”, inte ”anti-islamska fonden” om vi ska vara noggranna. Den hittar på www.antiislamiseringsfonden.se för de som undrar.

Josephi påstår att SD säger att det inte existerade någon antisemitism i Sverige men jag vet inte alls varifrån hon fått den informationen. Samtliga sverigedemokrater jag känner – och det är några styck – är fullt medvetna om antisemitismens historia. Många känner t.ex. till att muslimerna redan på 30-talet samarbetade med nazisterna i syfte att utrota judarna i Mellanöstern, ett faktum som dagens debattörer gärna glömmer eller gömmer.

Dagens sverigedemokrater är också medvetna om de problem som partiet hade i sin början och detta har ju också  åtgärdats för ett bra tag sedan. Det är dock typiskt för debattörerna att krampaktigt hålla fast vid en kort period för länge sedan och ständigt återkomma till detta som om det gäller än idag. Med samma resonemang kan jag anklaga moderaterna för att vara nazister – de hade ju valtekniskt samarbete med nazisterna på 30-talet. Betyder det att Reinfeld är nazist?

Avslutningsvis tycker jag självfallet att man som jude ska komma ihåg sitt förflutna och det är precis det vi sverigedemokrater vill att svenskarna ska göra – att inte glömma sitt förflutna och att vara stolta för det som det svenska folket lyckats bygga upp här i vårt land. Samma stolthet bör judarna känna för landet Israel – en oas av demokrati och välstånd i ett hav av tyranni och hat.

6 reaktioner på ”Josephi om mig, Kent och SD

 1. Josefin skriver:

  Det är ganska uppenbart att antisemitismen inom västvärlden har funnits länge och det är ett problem. Inte minst med tanke på att judarna har varit den överlägset mest framgångsrika folkgruppen de senaste 150 åren i Europa och USA. Nästan 30 % av alla USA:s nobelpristagare är judar. Mellan 100-400 patent per land har det gjorts – totalt – mellan åren 1970-2007 på Nasdaqbörsen från länder som Yemen, Saudiarabien och Egypten. Israel har registrerat över 17,000.

  Det är klart att judarna är en grupp som gjort mycket gott för oss. Och framgång föder svartsjuka. Men judarna delar också vårat arv. Muslimerna har gjort allt för att utplåna både judar och kristna under hela Islams existens.

  Kultur räknas. Det handlar inte så mycket om kristna, hinduer, judar eller buddhister. Det handlar, tyvärr, väldigt mycket om muslimen. Och det är hans eget fel.

 2. sten skriver:

  Vilka stod bakom det rasbiologiska institutet i Uppsala som startades på 20-talet? Ja, inte var det SD. Det finns två partier i Sveriges riksdag som bör synas i sömmarna om sitt förflutna. Socialdemokraterna och Centerpartiet (tidigare Bondeförbundet) ta och sätt lite press på dom två partierna.

 3. lars48 skriver:

  Om jag inte minns fel var det Gunnar och Alva Myrdal som propogerade mest för rasbiologi, var inte dem Socialdemokrater??????? har för mej det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s