Sverige och Europa: ryggradslösa fegisar. USA och Israel gör nytta!

Man får ju skrattattacker när man jämför vissa länders hjälp till Haiti.

USA skickar in tusentals militärer för att upprätthålla lag och ordning, förhindra plundring och övergrepp och för att distribuera mat och förnödenheter. USA placerar sina hangarfartyg utanför ön så att de kan agera flygplats då de på land inte är i bästa skick, de skickar in sjukhusfartyg och är kort och gott de som hanterar transport och logistik för hela operationen. Utöver detta har de över 500 man på plats som hjälper till med att gräva fram överlevande.

Israel skickade snabbt över 200 man och etablerade ett fältsjukhus som även används av läkare från USA. Sjukhuset behandlar ca 500 patienter varje dag och lagrar mat och förnödenheter. Mycket av personalen är experter inom militären och de har grupper ute som letar överlevande precis som USA. Info och bilder kan hittas här.

Vad gör arabvärlden? Inte ett smack. Inte ett jota, trots sina triljarder i oljepengar.

Men det jag egentligen ville påpeka är Sverige inkompetens och feghet, som vanligt. Sverige har nämligen en delegation på plats – 8 dagar efter att katastrofen inträffade. Wow, vilken bedrift. Men vad gör delegationen där borta? Inget, såklart. De hänger på flygplatsen, för det är ”osäkert” utanför flygplatsen. Stackare.

Den grupp från svenska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB (tidigare Räddningsverket) som flög till Haiti från Arlanda i lördags har nu anlänt till huvudstaden Port-au-Prince.

På tisdagen befann de sig dock fortfarande på den skalvdrabbade stadens flygplats, enligt vad MSB:s pressekreterare Karin Wiklund uppger för TT.

De säger sedan att ”det är främst säkerhetsskäl som gör att platsen inte längre är aktuell”. Vad gulligt. Eller inte. Men vad skulle delegationen gjort om de nu inte var så rädda för att gå utanför flygplatsen? Jo, de ska bygga kontor åt FN!

Meningen är att MSB-personalen tillsammans med sin uppdragsgivare FN:s matprogram (WFP) ska upprätta ett tältläger med bostäder och kontor för FN-personal.

Helt igenom superbra: kommer dit sent, när de väl kommer dit stannar de på flygplatsen för det är ”farligt” utanför (tacka vet jag amerikanska marinkåren) och syftet var att bygga kontor åt FN.

Samtidigt klagar Frankrike på att USA återställer ordningen på gatorna.

Wow. Europa i ett nötskal.

DN DN DN DN Svd Svd Svd Svd

3 reaktioner på ”Sverige och Europa: ryggradslösa fegisar. USA och Israel gör nytta!

 1. Sammy Sjöblad skriver:

  Bra skrivet och helt korrekt. Var är Sveriges insatsförsvar och alla de militärer som har blivit utbildade? Vi skulle skickat dem omedelbart för att hjälpa till där nere.

 2. Anders Klasson skriver:

  Tror man ska hålla isär Israel och USA, att en del i
  SD gillar Israel betyder inte automatiskt att dom gillar
  USA.

  Sen kan man även gilla Barack Obama utan att för
  den skull tycka att USA är bra…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s