Eurabia – EU och ”the Euro-Mediterranian Partnership”, Nordafrika ska integreras med Europa

Det hörs inte mycket om EU:s projekt som går under namnet ”the Euro-Mediterranian Partnership” eller Barcelona processen, se här. Det är ett projekt som ämnar att inkorporera norra Afrika med Europa  och därmed försegla Europas öde. Detta är taget från EU-kommissionens hemsida:

The Partnership now includes all 27 member states of the European Union, along with 16 partners across the Southern Mediterranean and the Middle East.

Jag hittade en text skriven av Anna Raccoon, The Eurabian Sea, där hon skriver att Barcelona-processen ämnar att

Målet för Europa-Medelhavssamarbetet är att skapa en ny större europeisk union som omfattar både Europa och Nordafrika, med Medelhavet som en inhemsk eurabiskt hav. Målet är att etablera ett ”omfattande politiskt partnerskap”, inklusive ett ”frihandelsområde och ekonomisk integration”, ”betydligt mer pengar för parterna”, och ett ”kulturella partnerskap”. (översatt från eng)

EU har också antagit ”blue cards”, blåa kort, vilket kommer ge enorma mängder människor från Afrika rätt till  sjukvård, sociala förmåner och annat. Från europeanunionbluecard.com:

Det blå kortet kommer att underlätta tillgången till arbetsmarknaden för innehavarna och kommer ge rätt till en rad sociala och ekonomiska rättigheter och gynnsamma villkor för familjeåterförening och rörelse i hela EU.

Raccoon har hittat en artikel i Tunisia Online med titeln ”Tunisia is Europe’s biggest exporter south of the Mediterranean”. Det kan vara en felskrivning, men om inte menar de att de är en del av Europa, dock söder om Medelhavet. Raccoon rapporterar om olika bidrag som EU ger länderna i norra Afrika för att t.ex. bygga ut sina vägnät. Länder som Egypten och Marocko har fått stora summor pengar och en hel drös andra länder finns med i ”samarbetet” – däribland Libyen, Algeriet, Syrien etc.

Men man hör inte ett ord om detta någonstans i svensk media. Det har rapporterats som hastigast i England, se här. Vem har läst om detta samarbete, som enligt uppskattningarna förr eller senare kommer göra det möjligt för 50 miljoner afrikaner att ta sig till Europa?

SDS DN SvD

2 reaktioner på ”Eurabia – EU och ”the Euro-Mediterranian Partnership”, Nordafrika ska integreras med Europa

  1. lenasvn skriver:

    Jag fick nästan hjärtstopp när jag läste detta, jag vet inte vad jag ska säga. Jag blir faktiskt skraj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s