215 000 kr i teleräkningar för 25 ”ensamkommande”

Thoralf Alfsson gjorde en intressant undersökning genom att begära ut teleräkningar för de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen” (som av allt att döma varken är ensamma, flyktingar eller barn) och kom fram till att dessa 25 personer ringt för över 215 000 kr, som givetvis vi skattebetalar får hosta upp.

Samtidigt får alla de pensionärer som slitit i många år leva på småpengar. Bisarrt!

Jag begärde för några veckor sedan ut alla telefonfakturor för de båda boenden som finns för ensamkommande barn i Kalmar kommun. […]

Som bakgrund är det också viktigt att känna till att Kalmar kommun har tagit emot drygt 25 ensamkommande barn sedan starten sommaren 2007.

När jag gick igenom dessa fakturor så kunde jag inte annat än reflektera över våra fattigpensionärers situation där många knappt har råd att använda sina telefoner på grund av sin dåliga ekonomi. En fast telefon kostar idag ca 2 500 kronor/år utan att du ringt ett enda samtal. En stor utgift för fattigpensionärer.

På dessa boenden för ensamkommande barn tycks det däremot inte vara frågan om att det kostar pengar att ringa. Enligt min sammanställning har det ringts 3313 samtal till utlandet. Kostnaden för dessa samtal har uppgått till ca 215 000 kronor. En genomsnittlig kostnad på ca 65 kronor/samtal, något som bara är en dröm för våra fattigpensionärer i samhället men en verklighet för våra ”nya svenskar”.

Vem som får betala vet nog det flesta, även om en del förnekar det.

Att dessa så kallade ensamkommande barn har släkt och vänner över hela världen framgår med all tydlighet efter att jag synat dessa telefonfakturor, så ensamma är de definitivt inte. Frågan är vad de överhuvudtaget gör i Sverige med så mycket anhöriga och vänner i andra länder?

Ovanpå detta skall givetvis läggas alla telefonsamtal inom landet. Det handlar om 1000-tals samtal varje kvartal till fasta och mobiltelefoner. Den totala kostnaden för dessa telefonsamtal och utlandssamtal närmar sig 300 000 kronor på dessa boenden. På en telefon lyckades man skicka över 100 sms på ca 2 timmar.

SDS SDS DN DN DN Svd SvD SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s