Förbud mot minareter? Schweiz vaknar upp

Det ser ut som om schweizarna röstat igenom ett förbud mot minareter. Enligt Islam in Europe är de preliminära siffrorna 60% för ett förbud.

SVP, som samlade in de 100 000 röster som krävs för att genomföra en omröstning i direktdemokratin Schweiz, motiverar initiativet med att minareter är en politisk symbol och att det är ett steg i riktningen mot sharia och visar på tendensen av islamiseringen av landet.

But a minaret is a political symbol. It is a symbol for introducing, step-by-step, Sharia rights also in Switzerland, parallel to the Swiss law which is a result of Swiss democracy. And this is the problem. It is nothing against Muslims

Jag ser det som ett friskhetstecken att invånarna i Schweiz tar hotet från islam på allvar, och inte förringar denna ideologi som man gör i Sverige där likställandet av islam med den sekulariserade kristendomen kommer som ett brev på posten sekunden diskussionen seglar upp.

Tillägg:

Det är bisarrt hur media och politiker reagerar, och underförstått hotar, med muslimskt våld om man inte tillfredsställer muslimerna. DN skriver t.ex. att

”När klyftorna mellan människor ökar, ökar också risken för upplopp och motstånd. Schweiz riskerar att bli ett våldsammare samhälle för alla parter.”

vilket är i likhet med hur det lät i samband med Muhammed-teckningarna. Det bör alltså läsas som ”Gör inget som skulle irriterar muslimerna, för då kommer de begå våldshandlingar. Böj er istället för deras hot, så blir det bra”.

Vad är det för ryggradslösa fega stackare som sitter och skriver sådant mög? De ger upp vid blotta tanken av våld från muslimerna (det påminner mig om Malmöpolisen, som agerar ungefär likadant).

Nej, man ska självfallet aldrig acceptera hot eller våldshandlingar. Det borde göra en ännu mer resolut att stå fast vid sin åsikt eller sitt beslut.

DN Svd SDS

10 reaktioner på ”Förbud mot minareter? Schweiz vaknar upp

 1. Sven skriver:

  Antar att du inte skulle protestera emot om den Muslimska länderna skulle lagstifta om ett förbjud mot kyrktorn och kyrkklockor.

  Fast det tror jag inte skulle hända för det finns ingen så mycket religions hat i världen som i västländerna.

 2. Ola skriver:

  Bra. Då kan vi gå vidare och förbjuda synagogor åxå. Det är på tiden. När det är klart kan vi åxå förbjuda kyrkor.

 3. Sven Johansson skriver:

  Äntligen ett europeiskt land som vågar visa var de vill att deras eget skåp ska stå!

  Den eftergivna tolerans som efterfrågas av alla flåsliberala mediakoncerner är ju knappast ömsesidig. Försök åka till ett muslimsk land och få tillstånd att bygga ett antal kyrkspiror i det största städerna.

  I bästa fall blir du utskrattad, i värsta fall fängslad.

  Ge Islam 500 år till att komma ifatt västerländska normer om jämlikhet och frihet, så kan vi ta upp diskussionen igen.

 4. Per skriver:

  Vad är det du menar skulle vara ett hot från islam? Har du själv blivit hotad av någon muslim?

  Det som verkar hotfullt i sammanhanget tycker jag är att man förbjuder religionsutövande, att man vill inskränka människors rätt att uttrycka sig. Tycker du att det vore lika friskt att förbjuda moskeer, kyrkor, krucifix eller religiösa böcker? Kanske borde religiösa inte få vistas inom landets gränser för att du ska känna dig frisk? Paranoia är sjukt.

  Jag är själv kritisk mot en del religiösa yttringar. Det mesta av det upplever jag som gammalmodigt och onödigt. Skulle däremot aldrig komma på tanken att förbjuda.

 5. Daniel skriver:

  Per

  Minareter är knappast grunden för att man ska kunna utöva Islam. Religion ser jag som något personligt och för det ska vi inte behöva bygga vare sig moskéer eller minareter för att Islam ska kunna utövas. Utöver detta passar inte dessa byggnader in i våra städer över huvud taget.

 6. Jimmy Peppas skriver:

  Minareter och Islam har ingen plats i det vänsterländska kulturen och sätt att leva överhuvudtaget…minareter skall finnas där de skall ffinnas!!Minareter är symboler för politisk och relijös
  förtryck… I Turkiet te.x sen många år tillbaka har förtrycks-hängs-förbjudits-och förnedras alla som inte
  vill konvertera till Islam!! Idag lever det ordodoxa kyrkan
  i Konstantinopel på lånad tid!! NI som protestera mot
  aktioner som t.ex i Schweiz jag vill bara säga att ni skall titta lita närmare på vad det innebär att få tillåta
  Minareter!!

 7. Thermopyle skriver:

  Vad de flesta journalister och politiker vägrar förstå är att Islam och Muslimer inte är en ras utan lika mycket politik som religion. Islamiseringen av Europa är ett stort hot mot västerländska värderingar som jämställdhet och demokrati och kan mycket väl liknas med totalitära ideologier som Nazism och Kommunism.

 8. Elisa skriver:

  Det är verkligen synd att en del männsikor klarar inte av att leva med andra männsikor från andra kulturer och med andra religioner. Mina föräldrar kommer båda två från ett Arabiskt land men har olika religioner: pappa är muslim och mamma är kristen och de har varit gifta i 41 år och har alltid respekterat varandras tro. De viktigaste är att leva med kärlek och respekt för varandra. För övrigt så finns det både moskéer och kyrkor i många arabiska länder och som en riktig muslim så tror man på kristendomen.

  Islam är en religion som inte är konstigare än någon annan religion men tyvärr så har många okunninga människor börjat knyta ihop den till terrorism och till Al-Qaida. Har någon egentligen tänkt efter hur många muslimer har egentligen blivit dödade av Al-Qaida och hur många är emot terrorism? Al Qaida utnyttjar religionen för att döda oskyldiga människor och det de gör är inte alls tillåtet inom Islam.

  Jag får en känsla av att det hot som en del i västvärlden känner mot muslimer liknar det som nazisterna hade mot judarna !! Ska man prata om demokrati och jämställdhet då ska alla behandlas likvärdiga oavsett vilken tro man har. hade man reagerat på samma sätt om det hade varit en synagoga och inte en moské tror ni? Det förvånar mig inte om man gradvis går ifrån att förbjuda huvudslöja, minareter och moské till att bekämpa muslimer i den mån som Hitler jagade judarna. Snart får vi nog också går bemärkta på pannan vilken religion vi eller våra föräldrar har! jag undrar då vilken religion står näst i tur efter Islam?!

  Det är nog bäst att leva i fred utan att lägga för stor vikt på religion. Religion är något personligt och bör inte förknippas med politik.

 9. JEss skriver:

  VIlle bara säga till dig, att mannen som kom med detta förslag har konverterat till islam.

  Hehe islam kanske inte var så hemskt som han trodde…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s