Demokrati enligt Aftonbladet

I och med omröstningen i Schweiz, där de röstade för ett förbud mot minareter, har Aftonbladet en webb-TV-sändning om händelsen. Jag blir faktiskt förvånad över inslaget. Visst, det är Aftonbladet  med allt vad det innebär men det är komiskt att se; ett par inledande ord från några olika privatpersoner – givetvis är alla dessa motståndare mot förslaget. Ingen som var för förslaget fick komma till tals – trots att dessa är i majoritet i Schweiz.

Inslaget fortsätter sedan med att säga att SVP ”tvingade fram” förslaget. Alltså, i direkdemokratin Schweiz ”tvingade” tydligen SVP fram ett förslag som demokratiskt röstades fram efter att de samlat in de 100 000 röster som krävdes för att genomföra folkomröstningen i första taget.

Är det att ”tvinga fram”? Demokratiföraktet hos Aftonbladet är enormt.

Se inslaget här.

SDS Svd Dn

10 reaktioner på ”Demokrati enligt Aftonbladet

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Ett intressant beslut onekligen, och oväntat eftersom opinionsundersökningarna pekade på ett motsatt resultat.
  .
  Intressant därför att det åskådliggör glappet mellan den politiskt korrekta eliten i de europeiska länderna och medborgarna. Strategin att försöka kalla detta beslut odemokratiskt faller på sin egen orimlighet så frågan är hur omvärlden tänker förhålla sig. Kalla folk för dumma och misstänkliggöra folkomröstningsinstrumentet? Säkert! Försöka med sanktioner mot Schweiz så att man inte följer utslaget? Säkert! Peka finger och säga ”fy fy rasist”? – Säkert!
  .
  Men den viktiga frågan om vi ska ha demokrati eller upplyst despotism ställs på sin spets. Om Europas medborgare fått folkomrösta om Lissabonfördraget hade det hamnat i papperskorgen. Om man skulle få rösta om Turkiets medlemskap i EU skulle det bli tvärt nej.
  .
  Men de nationella politiska eliterna liksom den i EU har en annan agenda och viftar bort kraven från medborgarna med att dessa inte begriper sig på såna här frågor. Så sa man när kvinnor krävde rösträtt också, politkska spörsmål är för komplicerade saker för de små liven att ta ställning till.
  .
  Så jag ställer frågan igen – ska vi ha demokrati i Europa, nationellt och mellanstatligt eller ska vi ha en fars där man kletat demokratisk kosmetika på ett system där mednorgarna enda rätt är att välja sina diktatorer och knappt det?
  .
  Om Minaret-omrödtningen i Schweiz kan få igång den debatten är det bra. Annars kan jag rent allmänt tycka att det finns viktigare frågor när det gäller islamisering och massinvandring än minareter som Schweiz kunde ha röstat om, men som en symbolfråga kan den ändå få stor betydelse.

 2. Robert skriver:

  Bara för att massa folk (även om det råkar vara majoriteten) röstar på nåt betyder det är rätt.
  Nazisterna röstades fram i demokratiska val vilket iof ni innerst inne gillar.
  Det är altså principen om demokrati och religionsfrihet vi pratar om här. Vad är det för skillnad då mellan Europa och sopländer som Saudi eller Iran då? Jag lovar dig att de flesta i det första landet (Saudi) skulle aldrig rösta tex för fri byggad av kyrkor där (Vilket är helt fel) och i det andra landet (Iran) råder det faktiskt relativ religionsfrihet (man får altså bygga kyrkor i Iran, Kola upp det om du vill). Det gör att skitssytemet i Iran för mig ligger numera i samma nivå som Schweitz.
  Ni och de ni stöttar och de som röstar på er hur många % det än månde vara har inte en aning om och kan inte stava till Demokrati i dess moderna och fullständiga bemärkelse. Ingen skillnad mellan er och Mulla Omar eller Usama för ni står för samma icke demokratiska grundvärderingar. sug på den du ;))

 3. Olle skriver:

  Det tvingades fram genom ett oväntat högt valdeltagande. Även i ”opartiska” SVT var de intervjuade lagmotståndarna i majoritet även om de faktiskt fick med ett par förespråkare. Däremot var förstås intervjuerna med motståndarna längre.

  Sånt där borde man föra statistik över. Det är lätt att räkna intervjuade på varje sida av en fråga och klocka längden på deras intervjuer. Sedan kan man lätt räkna ut vilket ideologisk slutsats journalisterna vill få tittarna att göra. Om man sedan presenterar detta i ett behändigt format så kommer det att bli ganska pinsamt för ”fri television”.

 4. Eivon skriver:

  Väldigt god nyhet tyvärr dock lär detta få negativa eftersvallningar i den muslimska världen. Skulle inte förvåna mig om vi ser ett liknande skeende som efter Muhammed karikatyrerna.
  Tycker artikeln i Svd är talande:
  ”Schweiz ledande imam Youssef Ibram reagerar däremot med bestörtning.

  – En otrolig besvikelse. Det finns en fruktan för islam och okunskap om vår religion. Kanske är läxan att vi bättre måste förklara att islam inte är lika med terrorism och extremism, säger han till SvD.”

  följt senare i artikeln av:

  ”Nu befaras argsinta reaktioner från muslimska länder, särskilt som minaretförbudet kom på sista dagen av muslimska Hajj (pilgrimsfärd till Mecka). Utrikesministern är tydligt orolig för angrepp på Schweiz, och sade på söndagen att ”vi har ringt till alla våra ambassader i arabländerna”. Från Kairo rapporteras om planerade bojkotter mot Schweiz. ”

  Islam fredens religion pyttsan. Vi såg inte direkt kristna lynchmobbar efter tex den uppmärksammade Echo Homo utställningen…
  Men som sagt man kan ju ha fel, kanske blir de inga våldsamheter.

 5. Moder Svea skriver:

  …och vi vanliga svenskar är ”tvingade” att läsa den antisemitiska blaskan p g a tillståndet inom mediabranchen. Jag hade gärna gett dem fuckfingret !

 6. Sven Johansson skriver:

  Man vet snart inte om man ska skratta eller skrika eller gråta när man läser en del PK-inlägg och PK-bloggar. Man jämställer nybyggnation av minareter med att vi minsann har en massa förhatliga kyrktorn som dessutom ringer ibland.

  Skulle vi riva vår historiska arkitektur och utplåna vårt kulturarv för att blidka invandrare eller är det bara något slags barnslig rättviseprincip man vill hävda?

  Oavsett vilket är det fruktansvärt sorgligt med det självförakt och den okunskap som finns rörande vår egen kuturella identitet i Sverige.

  Tack för det – alla sossar, vänsterflummare och batiktanter som fått härja fritt sedan ‘68!

 7. erik skriver:

  Bara lite mer sann demokrati i europa och islam kommer visa sitt rätta jag, hoppas verkligen fler länder vågar stå upp och säga vad dom gått och känt så länge.

 8. Nils skriver:

  Mycket bra att få igenom detta beslut i Schweiz! Hoppas bara att de står på sig mot den vänstervridna pk-eliten som dominerar Europa! Ted, du gör ett bra jobb som säger vad många anser om islam.
  På tal om islam, man kan undra vad som försiggår i Sveriges moskéer efter man sett detta:
  http://video.google.com/videosearch?q=dispatches+undercover+mosque&emb=0&aq=1&oq=dispatches+#q=dispatches+undercover+mosque&emb=0&aq=1&oq=dispatches+&qvid=dispatches+undercover+mosque&vid=2515587181120245843

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s