Newsmill: Islam är farligt! Var är era motargument?

Newsmill, Islam är farligt! Var är era motargument?:

Problemet som de flesta av våra mot-debattörer gör, är att fördöma oss, kasta lite beskyllningar, skrika lite ”rasist” och sedan är deras ”kritik” slut. De bekymrar sig aldrig om att faktiskt titta på våra argument och bemöta dem. Om vi nu har så fel som de säger att vi har, borde det inte vara så svårt att ta fram bra bevis och vettiga argument. Det sker aldrig.Då ska jag säga det igen: islam är farligt för vår frihet, farligt för kvinnor och detta är varför…


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3674029.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3674445.svd

http://blogg.svd.se/redaktionschefsbloggen?id=16199

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3674869.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3674875.svd

http://www.dn.se/nyheter/politik/aftonbladet-tar-debatt-med-sd-1.977561

http://www.dn.se/nyheter/politik/dn-publicerar-inte-rasistiska-debattinlagg-1.977657

http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/19/mariam-om-ab

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/reinfeldt-karnan-i-partiets-ide-1.977669

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sd-akesson-debattartikel-aftonbladet-jk-1.977640

http://sydsvenskan.se/sverige/article559150/SD-text-kan-vara-hets-mot-folkgrupp.html

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3674223.svd

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sveriges-unga-muslimer-det-har-blivit-ok-att-kritisera-muslimer-1.977840

4 reaktioner på ”Newsmill: Islam är farligt! Var är era motargument?

 1. Peter_den_vise skriver:

  Det är en fråga som många undrar över. Det finns mycket människor som hävdar att om det inte vore för svärdet så hade Islam aldrig spridit till miljontals människor.
  Följande orsaker till varför Islam kommer att tydliggöras, att den i långt ifrån spred sig med svärdet, människans inre sökande efter sanningen, orsaker och logiska förnuft som är drivkraten bakom spridning av Islam.

  1. Islam betyder Fred
  Islam kommer från ursprungsordet ”Salam” som betyder fred. Det betyder även att den som underkastar sig Allah (SWT). Så det menas att Islam är en fredsreligion som betyder den som underkastar sig till Allah, den allsmäktige skaparen (SWT).

  2. Ibland har våld tvingats att använda för att stabililsera fred.
  Inte alla människor i denna värld föredrar fred och harmoni. Det finns så många som vill splittra och förtrycka för att gagna deras intresse. Ibland har våld tvingats att använda för att bibehålla freden. Det är just denna orsak som vi har Polisen för att bekämpa kriminella och samhällsfientliga faktorer för att skapa fred i landet. Islam stödjer fred. Samtidigt som islam uppmanar sina följare att bekämpa det är det finns förtryck och orättvisa. Bekämpandet av förtryck kan ibland behövas med våld. Inom Islam får endas våld användas för att stärka fred och rättvisa. Precis som exemplet med Polisen.

  3 .Det bästa svaret på den missuppfattningen att islam spreds med svärdet ges av historikern De Lacy O’Leary i boken ”Islam vid Cross Road” (sidan 8):

  ”Historien klargör det dock att legenden om fanatiska muslimer svepande
  genom världen och tvinga Islam vid platsen för svärdet på erövrade raser
  är en av de mest fantastiska absurda myter som historiker någonsin har upprepats. ”

  Muslimerna styrde Spanien i 800 år.
  Muslimerna styrde Spanien omkring 800 år. De muslimer i Spanien har aldrig använt svärdet för att tvinga folk att konvertera. Senare kom de kristna korsfararna till Spanien och tvångkonverterade muslimer och judar och bedrev massaker mot de som vägrade att bli tvångskonverterade . Det fanns inte en enda muslim i Spanien som kunde öppet ge adhan (Muslimernas böneutrop), som är uppmaningen till bön

  5. 14 miljoner araber är koptiska kristna.
  Muslimer var de som styrde de Arabiska halvön i 1400 år. Men under ett fåtal år styrde britterna och fransmännen den arabiska halvön under kolonialismen på 1900-talet. Totalt sett muslimerna regerade Arabiska halvön i 1400 år. Men i dag finns det 14 miljoner araber som är koptiska kristna dvs kristna sedan generationer. Om muslimerna hade använt svärdet skulle det inte finns enda arab som förblev kristen.

  6. Mer än 80% är icke-muslimer i Indien.
  De muslimer som styrde Indien varade i cirka tusen år. Om de ville, så skulle de med makt att omvandla alla icke-muslimer i Indien till islam. Idag är mer än 80% av befolkningen i Indien icke-muslimer. Alla dessa icke muslimska indier bär vittne i dag om att islam inte spreds genom svärdet.

  7. Indonesien och Malaysia.
  Indonesien är det land som har det högsta antalet muslimer i världen.
  Majoriteten av befolkningen i Malaysia är muslimer. Men var det pågrund av muslimska armer som gick in i Indonesien och Malaysia ?
  Svaret är att inga armer gick in . Det förekom handel med muslimska köpmän och därför kom människor från Indonesien och Malaysia kontakt med Islam och därmed spred sig religionen till Indonesien och Malaysia. På så sätt konvertade många till islam tack vare genom handeln.

  8. Östra kusten av Afrika
  Ett liknade händelse, islam spred sig väldigt snabbt på den östra kusten av Afrika. Man kan återigen fråga sig om islam spreds med svärdet? Isåfall ”vilken muslimsk armé gick in i östra Afrikas kust?

  9. Den berömde historikern Thomas Carlyle, i sin bok ”Heroes and Hero worship”,
  Hänvisar till denna missuppfattning om spridningen av islam: ”Svärdet förvisso, men var får du ditt svärd? Varje nytt yttrande vid sin start så sker det av en minoritet av en eskild man som bär på den ensam. Där vilar ännu. En människa ensam i hela världen anser att det finns en man mot alla män. Att han tar ett svärd och försöka propagera med att det kommer inte att göra nytta för honom. Du måste få ditt svärd! På det hela taget kommer en sak att propagera sig självt om det kan.”
  10. Inget tvång är tillåtet inom Islam
  Med vilken svärd spreds sig Islam? Även om muslimer hade svärd så kunde de inte kunde använda det för att sprida islam eftersom Koranen förbjuder detta och säger i följande vers:

  ”TVÅNG skall inte förekomma i trosfrågor. Vad som är rätt handlande är nu klart skilt från fel och synd. Den som förnekar de onda makterna och som tror på Gud, har sannerligen vunnit ett säkert fäste som aldrig ger vika. Gud hör allt, vet allt.”

  11. Svärdet genom intellektet
  Det är intellektet som är svärdet. Det svärdet som erövrar hjärtan och sinnen
  människor med intellekt. Koranen säger i Surah Nahl, kapitel 16 vers 125:

  ”KALLA [människorna, Muhammad] med kloka och goda ord att följa din Herres väg, och lägg fram argumenten på ett måttfullt och försynt sätt; din Herre vet bäst vem det är som avviker från Hans väg och Han vet bäst vem det är som följer Hans ledning.”
  [Al-Qur’an 16:125]

  12. Ökning av världens religioner från 1934 till 1984.
  Enligt en artikel i Reader’s Digest ”Almanac”, årets bok 1986, gav statistiken över de stora religionerna i världen, i procent i ett halvsekel från 1934 till 1984. Vid början var islam, som ökade med 235%, och kristendomen hade bara ökad med 47%. Då är frågan vilket krig ägde rum i detta århundrade? Där miljontals människor konverterade till islam?

  13. Islam är den snabbast växande religionen i Amerika och Europa.
  I dag är Islam den snabbast växande religionen i Amerika pch Europa. Vilka svärd tvingar människor i väst att acceptera Islam i så stora siffror?

 2. Uffe skriver:

  Jag tror heller inte att de är speciellt mycket blodigare än någon annan världsreligion. Dock tycker jag du bortser lite ifrån att de inte bara expanderat med flygblad och radioannonser:

  711 ekr
  Muslimska armeer (Morer) har kommit så långt som till den Spanska halvön via Nord Afrika. Troligtvis inte helt fredligt…

  1750-talet
  Islam breder ut sig österut från Afghanistan till Pakistan och delar av Indien och Iran. Det gjordes av Ahmad Shah Durrani och hans armé. Vi kan anta att det inte bara gick till med övertalning.

  1979
  Ayatolla Khomeinis armé överumplar de Shan-trogna och tar makten över Iran och inför strikta lagar.

  Det finns såklart många fler exempel, men jag orkade inte leta längre :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s