Mattias Karlsson: moderaterna tar SDs förslag och lägger som sina egna

Malmö har som alla vet problem med kravaller i bland annat Rosengård. Mattias Karlsson, som jobbar i Malmö kommun, berättar om moderaternas taktik att ta SD:s förslag och sedan lägga som sina egna. Media spelar med, och man hör ingenting när SD lägger förslaget, men när moderaterna lägger exakt samma förslag blir det liv i luckan. Läs vad Mattias skriver:

I samband med de senaste stora kravallerna på Rosengård i Malmö blev det tydligt att staten saknade de medel som behövdes för att komma tillrätta med situationen och återställa lugnet. […] I det läget lade SD Malmö fram en motion om att kommunen i samråd med polisen skulle införa möjligheten att utfärda temporära utegångsförbud under kvällstid för omyndiga personer i samband med oroligheter. […]

Som ett led i borgerlighetens strategi om att ”triangulera”/krama ihjäl, SD, gick Malmömoderaterna snabbt ut med ett pressmeddelande där man hävdade att man minsann hade tänkt samma sak.

Trots att moderaterna alltså inte yppat ett ord om detta tidigare och trots att man till dagsdato inte har lagt fram några skarpa förslag i denna riktning, så tog man åt sig mer än halva äran av SD:s förslag.

Faktum är att moderaternas gruppledare Anja Sonesson fick betydligt mer mediauppmärksamhet än Sten Andersson, som hade lagt fram motionen. I t ex SVT:s Sydnytt, där Sonesson medverkade, nämndes det knappt att förslaget hade kommit från SD. Sonesson gick till och med så långt att hon hävdade att det var ett moderat förslag som SD försökte få uppmärksamhet på [Sic!].

Kvp SDS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s