Nobels fredspris – är och förblir ett skämt

Det tydligaste beviset för att Nobels fredspris är ett skämt kan man spåra tillbaka till 1993, när massmördaren, antisemiten och terroristen Arafat fick priset. Men det är ju inte bara det, i flera omgångar har FN fått pris (och Kofi Annan), Al Gore (!) och IAEA – ingen som ens kan komma i närheten av ett fredspris i min mening. Som Wikipedia-artikeln påpekar kan man undra hur Arafat fick det, men inte Mahatma Gandhi som är en uppenbart bättre kandidat.

Nu idag läser man stort lite överallt om att Barack Obama får priset. Jag trodde det var ett skämt, men tydligen inte. Det är efter mindre än 1 år som president och, precis som tidigare pris vittnar om, är det rent och skär vänsterpolitik som är orsaken till att man valde Obama. Hysterin innan och vid valet om Obama var total. Övertron på den diplomati Obama för sitter fortfarande i, med få eller inga kritiska analyser av vad hans eftergiftspolitik leder till.

Leder hans vurmande för totalitärar muslimska länder och despoter till ett bättre liv för människor? Kommer Irans kärnvapenbestyckning att göra världen till en fredligare plats?

FN, Nobelkommittén, journalistkåren i Sverige (och på många andra platser), politikerna i Europa och Sverige verkar vara ordentligt synkade i sin vänstervridna syn vad gäller eftergiftspolitiken som de alla förespråkar, den överdrivna ”hypen” vad gäller växthuseffekten och tron på islam som vilken annan religion som helst.

Att Obama får fredspriset är bara ytterligare ett uttryck av den falska bild av ”frälsare” som Obama fick under den amerikanska valrörelsen, och som kultureliten i Europa odlat så varsamt.

Jag är övertygad om att de alla kommer vakna upp en dag med en värld som är långt mycket värre än den vi har idag – och Obama kommer ha hjälpt till i den riktningen.

Svd Svd Svd DN Sydsvenskan Sydsvenskan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s