FN: invandring är lönsamt

Aftonbladets folk blev säkert överlyckliga när de läste om FN-rapporten som låter meddela att det är väldigt ekonomisk lönsamt att ta emot invandrare till landet. Istället för att det kostar pengar är det en ”kassako” sägs det, och tydligen ”bra” för alla parter.

Jag har inte själv läst rapporten, med lite tur får man tid för det, men det lär vara få personer som faktiskt går på det där. Exit Folkhemssverige (hela boken som PDF här) är en studie om invandringen som skedde under 90-talet till Sverige som ganska grundligt går igenom kostnader, politiska beslut och en hel del annat. Denna genomgång är ganska tydlig och detaljerad och slutsatsen är knappast densamma som FN-rapporten verkar det som. Att det inte kostar att upprätthålla lag och ordning i t.ex. Bergsjön, Rosengård eller någon av de många andra invandrarområden är trams. Att det inte kostar enorma summor att jämt och ständigt rusta upp Rosengård, bygga massor av ”ungdomsgårdar” (de har en långt högre koncentration av ungdomsgårdar jämför med andra område) för att inom kort se dem brinna samtidigt som ”allah akbar” ekar högt.

Sedan är det ekonomiska argumentet bara ett av många, och faktiskt sekundärt. Även om det skulle vara sant att invandring ger massa inkomster hade det spelar mindre roll. Det handlar inte bara om pengar. Faktum är att det i första hand inte alls handlar om pengar, det handlar om hur vi vill att vårt samhälle och omgivning ser ut och fungerar. Jag är inte redo att förvandla Sverige till något avlägset arab-liknande tillstånd, för att få in extra pengar (om det nu vore sant alltså).

Jag vill ha ett samhälle som inte tar in vanor, seder, kulturyttringar som jag anser inte har här att göra. När man ser på hur utvecklingen ser ut i Europa och Sverige ter sig ekonomiska argument helt meningslösa.

I vilket fall är det få som köper FN-rapporten. Aftonbladets artikel fick upp emot 250 kommentarer – som inte direkt höll med var de skrev – och sedan fick de nog. De tog bort alla kommentarer och stängde möjligheten att kommentera.

4 reaktioner på ”FN: invandring är lönsamt

 1. Karl-Johan Bergendorff skriver:

  AB stängde förmodligen kommentar funktionen för att den användes av folk som du för att generera xenofobi i syfte att själv kunna tjäna på rädslan genom att få större politisk makt.

 2. peerpede skriver:

  Så är det Karl-Johan, yttrandefrihet och det fria ordet har aldrig varit vänsterns starka sida, något du med al tydlighet visar med din kommentar.

  Tyvärr för dig lär inte vänstern med sina politisk korrekta kommissarier få sin dröm om Eurabia uppfylld, människor har sett lyset, eller är det röken från de brinnande bilar i de härjade ghettoområden? Och börjar reagera, något som syns i opinionen.

 3. Karl-Johan Bergendorff skriver:

  Er yttrandefrihet är inte borta bara för att AB stänger sin kommentarfunktion. Ni kan fortfarande säga vad ni vill, AB har bara slutat tillhandahålla en arena.

  Vänstern har ingen dröm om ett Eurabia. Vänstern har en dröm om en värld. Sedan vad folk röstar på, ja, demokrati måste till åta även de trångsynta och korkade att vara med och bestämma.

 4. World Traveller skriver:

  Karl-Johan Bergendorff, att du kallar vaenstern traangsynta och korkade maa vara en sak (helt raett) men yttrandefrihet i Sverige var naat som foersvann foer laenge sen. OPEC’s lyckade utpressning mot Europa gaar alldeles oever foervaentan, invandring mot olja. Europa islamiserars mer och mer och nyttiga idioter som du och vaenstern aer islamisternas baesta bundsfoervanter. Under 2a Vaerldskriget kallades saana som ni foer Quislingar, men det vet du kanske. Jag har jobbat stoerre delen av de senaste 19 aaren i muslimska laender och jag vill varna vanligt folk foer den stora faran som kallas islam. Islam aer ett laangt stoerre hot aen baade nazism och kommunism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s