Mer om Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa

Jag har inte påstått att Selberg Zaib direkt har ägnat sig åt antisemitism, men väl att hon är en av två författare till den antisemitiska bloggen Forum för frihet – det är Ida D som står för antisemitismen. Se här och här.

Att Ida har uttryckt sig antisemitiskt – och aldrig gjort något slags avbön – är uppenbart. Frågan är då varför Selberg Zaib, om hon nu motsätter sig antisemitism, medverkar på en blogg där en av författarna regelbundet ger uttryck för antisemitism?

Vad gäller Mohamed Omar så är den relevanta frågan varför Anna Waaras och övrigas intervjuer finns kvar på hans blogg. Samma gäller intervjun med Waara hos Muslimnytt, en sida där man publicerat de gamla myterna om judarnas ”världskontroll” och påstådda totala kontroll över media. Dock har man, som brukligt i den moderna versionen av de gamla lögnerna, döpt om dem till ”sionister” istället för judar. Se här.

Selbeg Zaib skriver alltså på en blogg där hennes medförfattare ger uttryck för antisemitism. Anna Waara låter sig intervjuas av Mohamed Omar och den islamistiska, antisemitiskt präglade sidan Muslimnytt – och gör inget för att få dessa intervjuer att tas bort.

Min fråga blir då ifall Selberg Zaib har något intresse av att offentligt ta avstånd från Ida D:s antisemitiska uttalanden?

9 reaktioner på ”Mer om Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa

 1. Fazeela Selberg-Zaib skriver:

  Tack för klargörandet, uppskattat!

  Ida tog bort Wilhelmsson efter att ha fått insikt i vem han är. Det tycker jag hon gjorde helt rätt i! Vidare är hon högljudd på bloggen i sin kritik mot förintelseförnekare och nazister eller sympatisörer av nazister. Där har även Wilhelmsson ingått och Mohamed Omar.

  Så jag förstår inte hur man då kan vara antisemit?

  Sen att hon är väldigt starkt kritisk till Israels politik och ockupation, det leder inte en människa till att vara antisemit.

  Vidare för mig när det gäller sionism är det inte en klockren fråga. Jag tillhör inte gardet som totaldemoniserar alla som identifierar sig som sionister då jag har fått förstå att det är mer komplext än så.

  En vän till mig, Israel och jude, identifierar sig som sionist, och han är dessutom emot ockupation och hur man har behandlat Gaza-borna i de senaste attackerna.

  Samtidigt har du sionister som Avigdor Lieberman som vill utrota palestinierna och har fruktansvärda åsikter och han sitter i regeringen.

  Så därför stödjer jag inte en total svartmålning, men förstår samtidigt att det är ett laddat begrepp, och folk har olika uppfattning om vad det betyder då det finns olika krafter som identifierar sig med sionism.

  Ungefär som bin Laden och islam, samt exempelvis jag själv och isla. Bägge identifierar sig med islam men fy farao för bin laden.

  Då förstår man att folk kan uttrycka sig negativt mot islam baserat på vem som identifierar sig med detta. Bin Laden/Lieberman, Islam/Sionism.

  Jag tar inte avstånd ifrån min israeliska vän och inte heller från Ida. Sen håller jag inte med henne i allt hon skriver, och där kan det ingå en hel del även om israel eller sionism eller annat men antisemit är hon inte…då ska man ha något emot judar vilket hon inte har, och har tvärtom stor respekt för religionen och förintelsen. Som sig bör!

 2. Fazeela Selberg-Zaib skriver:

  Glömde det där med Anna Waara. Har du frågat henne själv varför intervjuerna är kvar? Vidare, vad har hon för rätt att begära att han tar bort dom från hans blogg eller sidan Muslimnytt? Det är ju inte hennes blogg?

  Inte kan man väl ta bort artiklar man medverkat i på exempelvis expressen eller din blogg Ted, för all del?

  Varför vill du bara till varje pris se något hemskt? Kom igen… i detta fall är du inte rättvis.

 3. Uffe skriver:

  Antisemit
  Subst. Urspr. person som aggerar fientligt mot verkliga eller påhittade drag i judisk religon, kultur eller folkslag. Tillskrivs Wilhelm Marr 1879. I modern betydelse; Person som inte helhjärtat stödjer Israels militära närvaro utanför landets gränser.

  Kanske en liten överdrift, men det är så man skapar poänger, helt klart kastas benämningen runt ganska fritt. Ungefär som ordet ”rasist” som idag egentligen inte betyder annat än ”person som är kritisk mot socialdemokratisk immigrations- och migrationspolitik”

 4. Magnus Larsson skriver:

  Fazeela skriver: ”Så jag förstår inte hur man då kan vara antisemit? Sen att hon är väldigt starkt kritisk till Israels politik och ockupation, det leder inte en människa till att vara antisemit.”

  Fazeela följde uppenbarligen inte länkarna till Lemans blogg. Då skulle hon se att Ida har skrivit följande:

  ”Hitler var omtänksam i jämförelse med dagens extremism i Israel” (http://3.bp.blogspot.com/_RlC1C84Klwk/Sh-e-eb4QtI/AAAAAAAAAX8/ZqUenGRMwrU/s400/idad_hitler_omtänksam.JPG)

  ”Du ska inte skriva för sionister och inte heller för sionistförlag!”

  ”Jag ställer mig mot NATONALISMEN…den riktiga nationalismen som började man kalla för sionism, men som viker sig mer o mer till nationalsocialism”

  ”Judiska skolor fick man aldrig ifrågasätta, troligen för att världen har accepterat teorin att ”Gud gav landet till judarna”. :o)Deras elever går på resa till det heliga landet och ingen ifrågasätter om man lär sig där att man tillhör ”det utvalda folket”.”

  ”Men problemet är att förintelsen på judar politiserades och ofta lyfter man upp detta för att kunna tystna ned dagens förintelse på palestinierna…Man fokuserar inte på förintelsen av judar pga själva omtanke, respekt mot offer, empati och vilja att arbeta för att liknande folkmord aldrig upprepas i historien – man minns förintelsen enbart för att legalisera folkmord på något annat folk, eftersom ondska brukar att gå inom sin onda cirkel.
  Dom som minns förintelsen med omtanke och respekt är enbart dom som har överlevt tragedin eller förlorat där sina nära o kära.
  Resten – nej, jag är tveksam om man går på minnes stunder utan baktanke och vilja att pusha fram politisk syfte med det hela.”

  ”…och judar använder Moseböckerna som vetenskaplig bevis om att dom fick uppgift att ta över världen.”

  (Källa: http://jonathanleman.blogspot.com/2009/05/nyhetsbrev.html?showComment=1242388740000#c129051126874435730)

  Frågan är nu om Fazeela anser att Ida uttryckte sig antisemitiskt i dessa fall? Anser Fazeela att det är legitim Israelkritik eller antisemitism att säga att Hitler var omtänksam i jämförelse med dagens extremism i Israel? Och om Fazeela ser dessa uttalanden som antisemitiska, tar hon då avstånd från sin forna bloggkollegas uttalanden?

 5. David skriver:

  Fazeela Selberg – Zaib: varför sprider du lögner? ”Avigdor Lieberman som vill utrota palestinierna” , något sådant har han ALDRIG sagt, försök att hitta källa till det; du kommer inte lyckas då han ej heller sagt något sådant.

 6. Uffe skriver:


  if it were up to me I would notify the Palestinian Authority that tomorrow at ten in the morning we would bomb all their places of business in Ramallah, for example.” (Lieberman)

  Det står ganska mycket att läsa om honom på (engelska) Wiki. Utkastad från två regeringar för att han var för extrem. Klassad som ultra-nationalist i både Israeliska och utländska tidningar.

  Han verkar ha lugnat ned sig lite nu och stödjer två-stats tanken. Vilket han nog är tvungen till om han skall få någon politsk makt, ingen med minsta gnutta sunt förnuft tycker om extremister.

  Fö tycker jag att alla paralleller med Hitler är mycket osmakliga. Visst, Israeliska armén är inga duvungar heller men det kan man framföra på mer sansat sätt.

 7. sionist skriver:

  Är man en (utav 2 möljiga) medskribent, kan det utan tvekan räknas som medlöperi till den förste’s dokumenterade antisemtism.
  Är det svårt att skapa ett eget online ”freds-skrift” forum? Finns det fakist bara 1 muslim i sverige som offentligt kan plädera om fred med sioni… f’låt..judar?

 8. Anna Waara skriver:

  Hej Ted och tack för senaste seminariet,
  Angående varför jag finns på dessa media så har det inget att göra med om jag sympatiserar med dessa eller ej. Jag anser att vårt budskap är viktigt och bör synas överallt, kanske än mer där meningsmotståndare läser. Vidare så tvivlar jag på att Åkesson ställer sig bakom aftonbladet men han skickan ändå in sina inlägg dit. U get the point?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s