Egypten; dödsstraff för ”oskuldsfejkar-apparat”?

Jihad Watch rapporterar om vad ”moderata” Egyptens parlament diskuterar nu, ”Islamic scholar calls for death penalty over ”virginity-faking” device”:

After all, if successfully used, it could get in the way of some stonings in the Middle East, and some honor killings elsewhere. Members of the Egyptian parliament have called for its banning; it’s that big a deal.

Från BBC News (med översättning av Google Translate och mig):

En ledande egyptisk vetenskapsman har krävt att människor som upptäcks importera en kvinnlig ”oskulds-fejkar”-enhet i landet bör dömas till döden.
Abdul Mouti Bayoumi sa att tillhandahålla varan var att jämställa med att sprida [omoral, osedlighet] i samhället, ett brott som bestraffas med döden i den islamiska sharialagen.
Anordning sägs frigöra låtsas-blod, så en kvinna kan imitera en oskuld på hennes bröllopsnatt.

Aha! Här har vi uppfinningsrikedom a lá ”islams guldålder” som alla tjatar om. För vore det inte för islam hade behovet av en sådan uppfinning varit avsevärt mindre.

Uppdatering: Sydsvenskan rapporterar om det.

SvD DN SDS

6 reaktioner på ”Egypten; dödsstraff för ”oskuldsfejkar-apparat”?

 1. Uffe skriver:

  Frågan är vad som är värst, att någon känner att hon måste ha en sådan eller att det skulle vara straffbart att inneha den. Här är det viktigt att sätta ned foten, som västvärld eller som allmän försvarare av rättigheter.

  För min del så får folk tro precis vad de vill men i det så ligger såklart också friheten att inte tro på en viss sak. När religionen används för att utöva makt mot personer som inte tror på den så är man fel ute.

  Just nu tänker man mest på den muslimska världen när man tänker religiöst tvång, men det var inte så väldigt länge sedan som även den kristna världen var bra på det.

 2. Uffe skriver:

  Inte helt otippat håller jag inte med om allt vad Kent skriver. (Jag vänder mig väl inte emot allt heller)

  När det gäller historisk kristendom så hade Rom helt klart en plan för att regera världen, antagligen mer utstuderad än de olika islamska grupperna som fightas nu. Påven på den tiden var knappast mindre ofelbar än Mohammed.

  Hursomhelst så är det såklart ingen ursäkt för att acceptera radikala muslimska handlingar. Men ibland kan det vara bra att ställa sig frågan ”om man var så #¤%& bra själv”.

  Jag tror det är bra att ni kommer med i en regering, det är dags att röra om lite i grytan och slakta några heliga kor samt knäcka lite ägg för att få till omeletten osv… Svensk politik har varit handlingsförlamad under lång tid och det gynnar ingen.

  Jag skulle dock tona ned konspirationsteorierna lite, de flesta har ingen verklighet till det och det är ganska enkelt för motståndarna att förlöjliga. Det är ingen risk att du blir betraktad som mainstream i alla fall.

  Mvh Uffe

 3. Vaileth skriver:

  Såg nu att du skrivit om denna fejkapparat.

  I Sverige opererar privatläkare mödomshinnor, men den reguljära vården försöker låta en juridisk process ta vid, även om jag misstänker att det finns läkare inom slutenvården och på vårdcentraler som också opererar.

  Det låter dramatiskt med en operation då det är ett eller två stygn som sätts i slidans slemhinna, som brister och ger blödningen. I Sverige kan kvinnor också få tag i ampuller med en blodliknande vätska som de för in och som sedan brister så den muslimske maken får det efterlängtade beviset på hennes oskuld. Denna metod vet jag finns i våra nordiska grannländer, men sedan har jag inte mer information.

  Det kanske är något som man uppmärksammat i Egypten nu, just denna lilla ampull……

  Jag tog en del av ditt blogginlägg till mig ganska nyskrivna inlägg på min blogg. Tydligen har man haft uppe denna problematik i Danmark nyligen.

 4. Uffe skriver:

  Vilken härlig start på ett liv tillsammans att ljuga om bröllopsnatten…

  Sådant tjafs, inklusive könsstymping av kvinnor och män i religionens namn (det är inte bara muslimerna) skall såklart totalförbjudas.

 5. lenasvn skriver:

  I övrigt så finns det många anledningar till att en kvinna (eller i deras fall ibland barnbrudar) inte blöder. Mödomshinnan kan ofta spricka av andra orsaker, ofta under barndomen, tex om man gör en spagat, ramlar av cykeln och slår i stången (aj!), och den tragiska men icke så ovanliga orsaken- barnet har blivit utsatt för våldtäkt av en anhörig, tex. En del har helt enkel ingen mödomshinna att tala om. Mödomshinnan är en myt med andra ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s