John Bolton om Obamas tal i FN: det mest anti-israeliska någonsin

Till vänsterns, nazisterna och muslimernas stora glädje gör Obama precis det som förväntades av honom; han böjer sig för historieförfalskningen som araberna länge jobbat på – myten om ett ”palestinskt folk”, myten om ett land som heter ”Palestina”, myten om den israeliska ”ockupationen”. Man bortser helt från det faktum att den ”palestinska” staten bildades 1922. Den heter Jordanien. Man bortser helt från att Jordanien (då Transjordanien) ockuperade den så kallade ”Västbanken” 1948-1949 och höll de områdena i 19 år. Detsamma gäller när Gaza ockuperades av Egypten 1948-1949. Inga försök gjorde till att bilda ”Palestina”. Faktum är att det fanns vid den tiden inga araber som kallades sig för ”palestinier”. Detta hittades på på 50-60-talet och har sedemera kommit att bli ett ”folk”.

Obamas tal i FN, som kritiseras av den rakryggade Bolton, är ett tecken på Obamas okunskap, eller att Obama helt enkelt väljer att strunta i historisk fakta.

DN Svd SDS

3 reaktioner på ”John Bolton om Obamas tal i FN: det mest anti-israeliska någonsin

 1. Uffe skriver:

  Du glömde Moses din historiska tillbakablick.

  Problemet är att ”de andra” har lika många årtal och lika lång historia att ta till i sin argumentation.

  I vilket fall somhelst så spelar det inte ett ¤%%& dugg roll. Vill man lösa denna konflikt så blickar man framåt.

  Att sitta och citera historisk rätt och vägra medverka till en sund diskussion är något som bara extremister sysslar med, kort sagt sådana som Du och Hamas.

  Jag beklagar att detta blev mitt tuffaste inlägg på din och Kents bloggar, egentligen är ni ganska trevliga :p

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Du har helt fel Uffe.

  De andra har inte ”lika många” historiska saker att ta upp. De har däremot en ansenlig samling lögner att ta till, som dessvärre cementerats av åratals av propaganda i media, FN med mera.

  Anledningen till att man blickar bakåt är för att förstå samband och vad som skedde. Om man som du kategoriskt förkastar historien, anser den vara av noll värde och man ska ”blicka framåt” gör man ett farligt val.

  Det är av stor vikt att poängtera hur myten om det ”palestinska folket” uppkom, för det visar med all tydlighet om vad konflikten egentligen handlar om. Om man inte förstår vad konflikten egentligen handlar om, kan man omöjligen ”blicka framåt” för då förstår man aldrig vad som driver den, vad de bygger på etc.

  Därför är det av enorm vikt att ta upp just historiska fakta, som faktiskt visar att denna konflikt är inte i första hand handlar om mark, iaf inte ”Västbanken” och gaza.

  Det handlar om att Israel ska utplånas, varenda centimeter sak bli under muslimsk kontroll. Tittar man tillbaka på historisk fakta, så ser man det med all tydlighet.

  Den ”sunda diskussionen” du efterfrågar kommer först när man förstår detta, och inser att Israel har ingen att förhandla med, eftersom det inte handlar om ”Västbanken” och gaza – det handlar om hela Israel.

 3. Uffe skriver:

  Man skall lära sig av historien, inte fastna i den. Jag undrar vad du har gjort.

  De Palestinska extremisterna vill förvisso köra ut alla Israeler i havet, det är sant. Du på din extrema kant vill å andra sida köra ned alla Palestiner i Jordanfloden så att Israel får tillgång till Västbanken. (Inte en konflikt om land? Jo, tjena!)

  Det är dock helt sant att det i nuläget är ganska meningslöst att förhandla eftersom den palestinska statsmakten är alldeles för svag. Någon större makt måste in där och avväpna alla extremister och låsa in dem samt kasta ut alla Israeler som byggt hus på fel sida av muren.

  Frågan är vem som har kurage nog att göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s