Vi skulle ändå vara i fara…

Om ni inte läst boken America Alone skriven av Mark Steyn, kan ni ta en titt på YouTube där Mark Steyn gästar Heritage Foundation, där han diskuterar (och summerar kan man väl säga) sin bok.

Jag ska bara citera en del av det Mark Steyn säger i videon och som jag alltid också påpekat, nämligen det om myten att vi är i fara pga av terrorister och de som mördar andra i ”jihad”. Visst, det är ett problem, men det är snarare ett sympton på något mycket allvarligare som ligger under. Det är inte de som med AK47:an i ena handen och koranen i andra handen kommer besegra oss till slut. Det är deras kulturella krig tillsammans med deras antal som till slut kommer knäcka vår civilisation:

Tonight the President will speak yet again on Iraq. And its important to win in Iraq, and it’s important to be seen to win, but Iraq is only the front in a broader struggle.

And in that broader struggle we cannot win if we think we can rely soley on the Third Infantry Division and the US Marine Corps or in a troop surge here and a troop surge there. There is something bigger that is at play here.

And the reality is that even if there were no Al Qaida, no Hizballah, no president Ahmadinejad, no bombs in Bali and in Madrid and London, we would still be in danger of losing. Without a single bomb going of anywhere.

Det är så sant som det är sagt. Det handlar inte i första hand om deras aggressiva krigföring. Det är bara ett tecken, ett symptom, på en strid som i första hand bottnar i födelsetal, immigration och de liberalas acceptans av en totalitär våldsideologi. Västvärlden är starkare på de allra flesta plan; teknologist, militärt och ekonomiskt. Ett krig hade vi vunnit ganska enkelt. Men de är starkare på ett par områden där vi som européer och Väst helt tappat: de har en mycket yngre befolkning och förökar sig avsevärt snabbare och mer, och de har en vilja som vi inte har. Mark Steyn uttrycker det så här:

But it thinks it strong where it counts, it has youth and will, and the Western world for the most part has neither. We are showing classic signs of civilizational exhaustion. And thats a very hard thing to buck.

Mark Steyn focuserar huvudsakligen på den demografiska nedgången i de flesta i-länder. Boken är värd att läsas för att se vilka enorma problem vi står inför.

Svd SDS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s