Aftonbladet, fortsätter traditionen med ”blood libels”

Genom århundradena, ja i årtusenden, har stora delar av världen ägnat sig åt så kallade ”blood libels” om judar. Det går ut på att få juden att framstå som blodtörstig, mordisk och genomond. I den muslimska världen har det länge florerat en sådan myt där judarna anklagas för att döda arabiska barn för att ta deras blod så att de kan göra bröd av det. Det finns mängder liknande, som t.ex. det där med att stjäla folks organ.

Aftonblaskan har stolt tagit upp stafettpinnen verkar det som, när de i stort uppslag igår skrev att ”Våra söner plundras på sina organ”. Det är de onda judarna, förlåt, israelerna som kallt dödar araber, tar de organ de behöver och sedan ger tillbaka ”de uppsprättade kropparna”. Samma myt, lite uppdaterad förpackning. Donald Boström skrev den, föga förvånande, och han tituleras med följande i Aftonbladet:

Donald Boström är journalist, fotograf och författare till bland annat reportageboken Inshallah

Om Boström får titulera sig som journalist borde alla riktiga journalister reagera tycker man. Att bli ihopbundat med en mytoman, en judehatande sådan, borde ingen vilja. Vidare så kallas propagandabolen Inshallah för en ”reportagebok”, allt för att ge sken om att det är objektiv fakta som Boström skriver.

Sedan undrar man verkligen hur eländet kan komma i tryck. Ser de inte motsägelserna? Om man ska stjäla organ gäller det att kroppen man tar ifrån inte är söndertrasad. Detta är hur Boström beskriver hur de påstådda morden på araber går till:

Bilal Achmed Ghanem var en av 133 palestinier som dödades på olika sätt det året. Enligt den Palestinska statistiken var dödorsakerna följande: Skjuten på gatan, explosion, misshandel, tårgas, avsiktligt påkörd, hängd i fängelset, skjuten i skolan, dödad i bostaden etcetera.

Skjuten? Påkörd? Explosion? Knappast några organ att hämta där. Men det bryr sig varken Boström eller Aftonbladet om. De är ute efter andra saker än fakta och verklighet. Precis som föregående 2000 år med andra ord.

Newsmill