Israel-hatare skrev HRWs rapport

Jag läser på Sapere Aude att HRWs rapport om att Israel ”dödade civila” som bar vit flagg är skriven av en israel-hatare. Bloggen har översatt en artikel från Maáriv:

Joe Stork, en högt uppsatt tjänsteman i Human Rights Watch, som anklagar IDF för att döda palestinier som visade vit flagg, är en fanatisk anhängare av att utplåna Israel. Han var en vän till Saddam, uteslöt förhandlingar och stödde massakern [på israeliska idrottsmän] i München [1972], som “kraftigt stärkte palestiniernas moral”. […]

Redan år 1976 deltog Stork i en konferens arrangerad av Saddam Hussein som firade första årsdagen av FN: s beslut om att jämställa sionism med rasism. Stork kom självfallet till konferensen som en framträdande förespråkare för palestinsk terrorism och som en motståndare till staten Israels existens. Han har också betecknat det palestinska våldet mot Israel som en “revolutionär potential för de palestinska massorna” – ett språk som var typiskt för fanatiska marxister.

[…]

Vid andra tillfällen uttryckte Stork ståndpunkten att den globala vänstern måste underordna sig PLO för att stärka sådana element som motsätter sig varje överenskommelse med Israel.

[…]

Var står Stork i frågor om objektivitet och neutralitet? Han kritiserade professor Ibrahim Abu-Lughod, själv en figur inom PLO, eftersom han redigerat en antologi som, åtminstone till synes, försökte komma med en balanserad presentation. “Akademisk neutralitet är vilseledande”, skrev Stork.

[…]

Stork nådde en höjdpunkt i ett uttalande som publicerats av Middle East Research and Information Project, som handlade om att samla information om konflikten i Mellanöstern, och där Stork var en ledande figur. I detta uttalande ingick ett uttryckligt stöd för morden på de elva israeliska idrottsmännen i München-OS: “München och liknande åtgärder kan inte skapa eller ersätta en massornas revolutionära rörelse”, sades det i uttalandet, ”Men vi måste förstå vad insatsen i München har uppnått … Den har gett ett viktigt moraliskt stöd bland palestinierna i lägren.” Om så är fallet, är mord och terrorism en fråga om moral.

SvD Svd DN DN

En reaktion på ”Israel-hatare skrev HRWs rapport

Kommentarer inaktiverade.