Dagens skämt i Sydsvenskan

Sydsvenskan har en av de mest korkade artiklar jag läst på väldigt länge. Det handlar såklart om Rosengård. I artikeln citerar Sydsvenskan Börje Aronsson vars uttalanden är minst sagt besynnerliga. Jag vet inte om Sydsvenskan felciterar, misstolkar eller ifall Aronsson verkligen inte inser vilken rappakalja det är, men oavsett det kommer här några kommentarer.

Närpolischef Börje Aronsson nämner sex orsaker till oroligheterna på Herrgården. 

[…] 
2. Sopproduktionen

”Produktionen av sopor är enorm. Att det finns så mycket material i området som kan börja brinna spär på problematiken.”

Jaha, problemet med kravaller, ligister, våldbrott och allmänt krig mot samhället är för att det är mycket sopor! Vilken analysförmåga! Om man skickar dit lite soptruckar, ja, då försvinner en orsak till att de attackerar brandkåren…?

 

4. Områdets skick

”Tidigare var problemen störst i en annan del av Herrgården. Men sedan MKB tog ett jättegrepp och renoverade där har problemen helt och hållet upphört.”

Är det en orsak, att problemen var störst i en annan del av Herrgården? Är det en orsak till de fortsatta kravallerna?
Ska man tolka detta korkade uttalande välvilligt så menar Aron alltså att utebliven renovering är en orsak till våld mot brandkår och andra blåljus-myndigheter?

 

5. Anonyma bråkstakar

”Vi har en ganska bra personkännedom. Men drar ungdomarna upp luvor och huvor och gömmer sig i grupper är det svårt att identifiera dem.”

6. Ingen vill vittna

”För ett år sedan hade vi en kvinna på Herrgården som ville vittna mot två ungdomar, men hon blev trakasserad även av vuxna i området som inte ville blanda in polisen.”

Att man inte kan identifiera ligisterna eller att ingen vill vittna – är det en ”orsak” till problemen? Vad yrar han om?

Jag tycker alltid det är rolig att se hur mainstream-media alltid gör allt de kan för att förklara och ursäkta vissa gruppers beteende. Även polisen är, i likhet med media, extremt politisk korrekt och vågar aldrig ta itu med problemen eller ens identifiera dem. Istället vågar man inte för rädsla att bli kallad rasist.