Lögner om Gaza; propaganda från FN och svensk media

Lögnerna börjar så sakteligen tas fram i ljuset, efter Gaza-kriget, där araberna och medlöparna i FN och svensk media ostört tryckte lögner och förfalskningar – allt för att hetsa mot Israels rätt till självförsvar.

Det var mycket snack om UNRWA-skolan som de påstod att Israel bombade med vilje och dödade 43 personer. Det visar sig att

1) Skolan bomades inte
2) Området utanför bombades då Hamas-terrorister besköt Israel med rakter från det området.

Alltså, för några veckor sedan avslöjades att UNRWA-skolan i Jabaliya aldrig träffades av israelisk eld, i motsats till vad som påståtts.
 
Men nu har också dödstalet utanför skolan kunnat vederläggas. Det sades att 43 dödades utanför skolan, inkl. många civila. Men nu har Israels utredning kunnat visa att det handlade om 3 civila, och 9 stridande, dvs totalt 12 personer
In fact, he said, 12 Palestinians were killed in the incident – nine Hamas operatives and three noncombatants. Furthermore, as had since been acknowledged by the UN, the IDF was returning fire after coming under attack, and its shells did not hit the school compound.
 
Men det hindrar inte SvD:s chefspropagandist Bitte Hammargren att fortsätta att sprida lögner, utan att nämna att Israel fullständigt kunnat avfärda Hamas-siffrorna. Och ännu värre – enligt henne var ALLA icke-existerande 43 personer civila!:
 FN:s utredningsteam som väntas till Gaza i helgen ska utreda brott mot FN:s personal och byggnader. Men händelsen när 43 civila dog av israelisk raketeld när de försökte fly till FN-skolan Fakhoura i Jabaliya kommer FN:s granskare sannolikt inte att fördjupa sig i eftersom raketerna dödade människor på gatan utanför skolan – inte inne på skolområdet som det först sades från FN-organet Unrwa.

http://blogg.svd.se/mellanostern?id=12042 

 

DN DN SvD  

Läs även mer på FiM här.