Bomber och raketer från araberna; Sydsvenskan ljuger och vinklar igen

(En video finns att se nedan, ej filmat av mig. Mer video kommer under kvällen)

Sydsvenskan skriver ännu en missvisande och lögnaktig artikel om den fredliga manifestationen i Malmö idag. Ja, den var fredlig från vårt håll sett men knappast från araberna. Den arabiska mobben kastade två hemmagjorde bomber och sköt två raketer – till pöbelns jubel.

Sydsvenskan artikel

Sydsvenskan artikel

Sydsvenskans text är direkt missvisande. Titeln är ”Flera gripna under Israelmanifestation”. Det borde stått ”Flera motdemonstranter gripna under Israelmanifestation”. Det var ju knappast någon av oss som blev gripna. Artikelförfattaren fortsätter med att säga att ”De befarade våldsamheterna uteblev”. Förra gången, den 25 januari, skrev Sydsvenskans att det inte förekom ”några större sammanstötningar” vilket ju bevisligen är en lögn. Nu gör de alltså samma sak, trots att två hemmagjorda bomber kastades från den arabiska ”motdemonstrationen” och två raketer avfyrades.

Vinklingen fortsätter. SDS skriver att

Tio personer greps och fem omhändertogs. De gripna är misstänkta för bland annat försök till våld mot tjänsteman.

men man är noggran att undvika att säga att det var de arabiska ”motdemonstranterna” som greps. I artikeln låter det som om det kan vara lite från båda hållen, vilket såklart inte är sant.

Sedan undrar man ju varför Sydsvenskan ljuger om deltagarantalet? De pro-israeliska deltagarna var långt många fler än de arabiska men trots det skriver SDS att

Under demonstrationen stod ett 100-tal deltagare i manifestationen framför Rådhuset, runt 300 motdemonstranter stod bakom avspärrningarna.

I det stora hela tycker jag att artikeln är orättvis och smusslande med arabernas aggression mot en fredlig manifestation för fred och för Israel.

Araberna på andra sidan kravallstaketet visar med all tydlighet konfliktens kärna. Det handlar inte om land, det har det aldrig gjort. Muslimerna tillåter inte att Israel existerar och jobbar för att utplåna den staten. Samma inställning har pöbeln i Malmö. Vad har Israel att förhandla om med en sådan inställning? Ska Israel förhandla om att avveckla sig själva? Det kommer aldrig att hända. Hade denna konflikt handlat om land hade det varit fred för många många år sedan.

Nej, detta är en existensiell konflikt där det inte finns något alternativ för Israel än att slåss för sin överlevnad. Pöbeln idag, liksom förra gången, visar med all tydlighet att det finns inget att förhandla om.

Polisen gjorde denna gången sitt jobb väl, till skillnad från förra gången. Dock är jag mycket kritisk till upplägget av säkerheten. En manifestation ska kunna hållas så att förbipasserande ser vad som sker, och hör vad som sägs. Det var helt omöjligt, eftersom hela Stortorget var avspärrat och det var svårt till och med för pro-israeliska deltagare att komma in i området.

Jag pratade som hastigast med insatschefen och han sa att det var ett önskemål från de som arrangerade manifestationen. Jag tycker det är helt fel. Det var i princip ingen annan som såg oss förutom den arabiska mobben. Poängen med manifestationen försvann ganska rejält enligt mig. Man manifesterar inte för sin egen skull, utan för att visa andra utåt.


En av raketattackerna

Uppdatering (17.53):
Nu har tydligen Sydsvenskan ändrat sin artikel och skriver att

Under demonstrationen stod mellan 300 och 400 deltagare i manifestationen framför Rådhuset och mellan 200 och 300 motdemonstranter stod bakom avspärrningarna.

Det är i alla fall mer korrekt, även om jag tror de var runt 100 personer – inte mycket mer än så. Man kan ju undra varför SDS gör samma sak igen, dvs trycker en lögn som är uppenbart felaktigt och sedan ändrar istället för att bara göra rätt direkt.

—-


SDS SDS SDS SvD SDS

En reaktion på ”Bomber och raketer från araberna; Sydsvenskan ljuger och vinklar igen

Kommentarer inaktiverade.