Media förvränger som vanligt. FiM: Shimon Peres svar till Turkiets Erdogan i Davos

Som vanligt vänder och vrider svensk media på sanningen när det gäller Israel. Denna gången utmålar svensk media ledaren för det turkiska islamska partiet AKP som en som blev oförättad för att Israels president Shimon Peres talade för länge. Det är inte direkt sanningen, får man väl säga. Läs vad FiM skriver om det:

De som tyckte att Erdogan var en “hjälte” för att han stormade ut från konferensen kan inte ha sett hans tal. Det började med en sövande och häpnadsväckande okunnig litania mot Israel […]

Därefter följde en klassisk klagovisa från Arabförbundets generalsekreterare Amr Moussa. Sedan blev det äntligen Shimon Peres tur att svara de båda, varpå Erdogan krävde “en minut” för att replikera. Den drog han över med råge i ett helt osammanhängande skäggmummel, med pinsamma referenser till antisemiten Gilad Atzmon och antisionisten Avi Shlaim, som det bästa han kunde komma med. Han blir sur när debattledaren vill runda av och stormar ut från scenen, med högljudda hot om att aldrig komma tillbaka till Davos fler gånger. Alla andra stannar kvar.

Nyligen gjorde Erdogan, vars land inte precis är fläckfritt när det gäller mänskliga rättigheter och krigföring, ett utspelom att utesluta Israel ur FN. Den annars lågmälde Peres får i nedanstående svensktextade version en kick, och går till skarp motattack mot Erdogan och Moussa. (Lägg märke till att SvD har gjort en synnerligen motbjudande “felöversättning” av Peres uttalande i detta videoklipp. Intryck ges att han talar om palestinska dödsoffer när han säger “so what?”, när han i själva verket talar, i ett annat sammanhang, om det tusentalet israeliska offer som mördats av terrorister under de senaste åren).

 

E-Kuriren SvD HD Sydsvenskan