Sempert ljuger eller så har Landskrona egna lagar

Sydsvenskan skrev en artikel där de pratade med Ulf Sempert, kommenderingschef, som var på plats under manifestation för Israel där han lät pro-arabisterna attackera vår fredliga manifestation.

I sydsvenskan försvarar han sitt agerande med att även icke-tillståndsgivna demonstrationer har rätt att demonstrera (man undrar då varför man ska söka tillstånd?). Så här uttryckte han sig:

Grundlagen ger även den tillkommande demonstrationen ett skydd som jag måste ta hänsyn till

och

Det här med tillstånd står i ordningslagen, som är underordnad grundlagens rättighet att uttrycka sin åsikt … De som står där har samma rätt som deltagarna i den tillståndsgivna samlingen

Det är mycket besynnerligt. I  Helsingborgs Dagblad står det att då Sverigedemokraterna i Landskrona dragit tillbaka sin ansökan om demonstrationstillstånd kan polisen avbryta ev andra som demonstrerar utan tillstånd:

LANDSKRONA. Sverigedemokraterna har återkallat sitt tillstånd för lördagens inställda manifestation. Och någon ny ansökan från annat håll har polisen inte fått.

Men polisen kan inte utesluta att representanter från Folkfronten ändå dyker upp för att demonstrera. Därför har man en fortsatt beredskap.

— Än så länge ligger vi kvar med bemanning. Jag skulle inte tro att de dyker upp, men man kan inte veta, säger Stefan Bengtsson, chef för kriminalunderrättelsetjänsten i nordvästra Skåne.

Skulle Folkfronten demonstrera utan tillstånd har polisen rätt att avbryta dem.

— Eller så kan vi anvisa dem till en avskiljd plats i kommunen, säger Stefan Bengtsson.

Har Landskrona egna lagar, eller är det bara så att Sempert och Malmöpolisen struntade i svensk lag och lät den arabiska mobben attackera och misshandla våra deltagare?

Sydsvenskan

En reaktion på ”Sempert ljuger eller så har Landskrona egna lagar

Kommentarer inaktiverade.