Medias roll i hatet – funderingar

Jag läser tidning upp och tidning ner och det är samma sörja överallt. Journalisterna verkar tävla i vem som kan göra med tårdrypande pro-arabisk propaganda, vem som kan lägga mest skuld på Israel och vem som är bäst på att måla upp Gaza som världens värsta ställe att vara på.

Världen har blivit helt galen. Inte nog med att terrorgrupperna i Gaza cyniskt utnyttjar barn och civila – media köper hela upplägget med hull och hår. De använder sig av ”vittnen” som Mads Gilbert som nu verkar vara en del av Pallywood, sossar förenar sig med antisemitiska mördarorganisationer som Hamas och Hizbollah etc.

Bevis om Hamas användning av civila sköldar tas inte upp i media – det glömmer man görna – och antisemitiska slagord från den ”pro-palestinska” mobben i Köpenhamn (t.ex) ignoreras på bred front.

Det är bisarrt vilka överdrifter som svenska journalister drar igång. De framställer Gaza som världens värsta ställe att vara på. Men hur många har dött av t.ex. svält i Gaza? Noll. Hur många har dött i svältens Afrika idag? Troligen massor. Men vem bryr sig väl om dem när man kan hacka på Israel och judarna? Inte många tydligen.

Israel skeppar in massor av mat och medicin – se här, här, här och här – (till den 10 januari hade 14599 ton förnödenheter skickats in), håller 3-timmars uppehåll i sitt försvarskrig mot Hamas. Men ingen säger något om det, journalisterna bryr sig inte. Israelhatarna i 68-vänstern tar nu i allt de har, med rasistiska angrepp som följd.

Antisemiterna vädrar morgonluft. Tack svensk media!

Se också följande blogginlägg:

UN-report regarding allegation against Israel to kill a UN-person proved to be false