Arabiska attacker mot fredlig demonstration – svensk media mörkar

Manifestation för Israels rätt till självförsvar

Manifestation för Israels rätt till självförsvar

En pro-israelisk manifestation attackerades av en pro-arabisk mobb i Oslo igår.

Den pro-israeliska manifestationen gick, som brukligt, lugnt och sansat till. Skillnad var det på arabisternas uppbåd av aggressiva våldsverkare som attackerade den fredliga manifestationen med tillhyggen – raketer, stenar och annat.

dn.se skriver på första sidan såhär:

27 gripna vid kravaller i Oslo. Propalestinska och proisraeliska demonstranter drabbade samman.

”Drabbade samman”? Är de helt från vettet de där journalisterna? Här försöker de, precis som vanligt, likställa de fredliga pro-israelerna med de aggressiva pro-palestinierna som även attackerade polisen. Det var ingen som ”drabbade samman”, det var en grupp som anföll en annan.

Läser man sedan innehållet i artikeln, som tydligen det ökända TT står bakom, ser man liknande lögner:

Propalestinska och proisraeliska demonstranter drabbade samman vilket ledde till en av de värsta kravallerna i sitt slag i Oslo sedan 1980-talet.

blogg_manifestationolso2-violenceNorsk media beskriver dock vilka övergrepp den pro-palestinska mobben gjorde sig ansvarig till. NRK:

På Egertorget bak Stortinget ble Dagbladet.no vitne til at en gruppe demonstranter regelrett overfalt og sparket ned en eldre mann som bar på et israelsk flagg. […]

Palestinske støttespillere kastet egg og flasker inn mot de israelvennlige demonstrantene. De brant også israelske flagg.

Etter at demonstrasjonen hadde vart i en snau time ble stemningen så amper og presset fra motdemonstrantene så stort at politiet røykla plassen med tåregass.

Dagen Magazinet skriver att den pro-israeliska manifestationen var ”lugn och värdig”:

Israelvenner holdt en rolig og verdig markering foran Stortinget, men det kunne man ikke si om palestina-vennene. Det ble dramatiske scener i Oslo sentrum torsdag kveld. Store politistyrker barket sammen med antiisraelske demonstranter etter den proisraelske støttemarkeringen foran Stortinget.

Dessa arabister beter sig exakt likadant som Hamas i Gaza – våldsamma, oprovocerade angrepp! Den arabiska antisemitismen visar nu sitt fula tryne tydligare än någonsin förr i norden.blogg_manifestationolso2-violence2

Och svensk media förvänger, som vanligt.

Se bilder och video här (man kan även höra lite ”allah akbar” i vissa klipp):

http://www.dagbladet.no/2009/01/08/nyheter/innenriks/krigen_i_gaza/demonstrasjon/4297737/

http://www.dagenmagazinet.no/LydBilde/WebTV/tabid/263/language/nb-NO/Default.aspx

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.6424680

Sydsvenskan

En reaktion på ”Arabiska attacker mot fredlig demonstration – svensk media mörkar

Kommentarer inaktiverade.